- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 13 °C
- İstanbul : 16 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 13 °C
Seyahat kitabına resmi dil olarak Kürtçe de girdi

Seyahat kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi olan Lonely Planet, son yayımladığı seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dilini “Türkçe ve Kürtçe” olarak yazdı.
Lonely Planet'in , "Cool Stuff to Know About Every Country in the World” (Dünya Üzerindeki Bütün Ülkeler Hakkında Bilmeniz Gereken Şeyler) adını taşıyan 2011 basımı seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dili “Türkçe, Kürtçe” olarak yer aldı.
Dünya üzerinde 205 ülkeye dair bilinmesi gereken konular hakkında fotoğraflarla kısa kısa bilgilerin verildiği kitabın 143’üncü sayfasında Türkiye'nin yüzölçümü, para birimi ve resmi dilinin yer aldığı paragrafta, "Türkiye'nin resmi dili: Türkçe, Kürtçe" yazıldı.
Kıta kıta ayırarak her ülke hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler aktaran kitabın Asya kıtası bölümünde Türkiye'nin sınırlarını belirten küçük bir haritayla birlikte verilen bilgiler arasında, Türk lokumunun tarihçesi, Ayasofya, Mevlana, Kapadokya ve Truva hakkında kısa bilgiler fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.
LONELY PLANET HAKKINDA
Lonely Planet, ülkeler hakkında verdiği bilgilerle gezi kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi. Şehir, ulusal parklar, gönüllü seyahat rehberleri, dil eğitimi yayınları da bulunuyor. Fotoğraf kitapları, yemek tarifleri, internet ortamında verdiği seyahat önerilerinin dünya üzerinde, milyonlarca takipçisi var. Dünya gezginlerinin seyahatlerini planlarken kullandığı en geniş kaynak olarak bilinen Lonely Planet, restoran, otel ve tatil merkezlerine kalite kredisi de veriyor.
İŞTE KÜRTÇE'NİN DE TÜRKİYE'NİN RESMİ DİL OLDUĞUNU BELİRTEN O SEHAYAT KİTABI
FOTOĞRAFLAR DİĞER SAYFALARDA...
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- İsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...
- Bu polis Twitter'ı salladı !
- İzmir'de sapık baba dehşeti
- İsrail'den Türkiye'ye One Minute
- ATM’ye dokunan yanıyor
- "En düşük maaş 1.757 TL olacak"
- Bu sözcükler takibe alınıyor !
- "Survivor’a katıldığım için çok pişmanım"
- Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi











































Bu habere 10 yorum yapıldı.
sıkar biraz hemde epey sıkar...akp hükümeti başta varken yapın ne yapacaksınız daha sonra bilinizki hepsi reset olup silbaştan kurulacak...!!!
BeğendimBeğenmedimBunların hepsi boş hayaller...Benim vatanımı kürt dili yada benzeri yapacak adam anasının şeyinden henüz çıkmadı.....
T.C DEVLETİ BİR GRUBUN NESİLİN NESEBİN ŞAHISIN YADA BİRKAÇ KİTLENİN ÇAPULCUNUN MALI DEĞİLDİR BU ÜLKE MASA BAŞI MERDİVEN ALTI TEZGAH ARKALARINDA KURULMADI TAM 350 BİN TÜRK OĞLU TÜRK SADECE ÇANAKKALEDE ŞEHİT OLDU.ÖYLE YAĞMA YOK BELEŞTEN KİMSE DEVLETE ÇÖREKLENEMEZ BU TOPRAKLAR GEREK İÇERİDE GEREK DIŞARIDA BEDEL ÖDENEREK ELDE EDİLDİ. BU ÜLKENİN RESMİ DİLİDE TÜRKÇE DİR KENDİ İÇERSİNDE HERKES DİLİNİ KONUŞSUN ANCAK RESMİYETTE BÖYLE ŞEY KABUL EDİLEMEZ DEVLET BU OLAYA MÜDAHALE ETMELİ KİTAPÇIK DZELTRİLMLD
BeğendimBeğenmedimadamların planı belli.bizimkilerde kültürel haklardan yana eeeeeeeee ne var yani.herşey hazır.olacakları önceden yazıyor adamlar işte.türkiye üzerinde ki planları olanlar daha önce de türkiye nin bölünmüş halini göstermişlerdi.önemli olan plan onların da o planları uygulayanlar var mı türkiye de ona bakmak lazım.veya o planlara itirazı olan ve olmayanların bilinmesi gerekiyor.gözden kaçırdım ya! van minut diyen çıkarda rahatlayıveririz belki!
BeğendimBeğenmedimBen dillere karşı değilim ama okullarda ingilizce almanca fransızca okutulurdu kürtçeden önce ozaman halkımızın okul zamanında öğrendiği bu dillerde resmi dil olsun derim.
BeğendimBeğenmedimNeden bu kadar kürtçe resmi dil olsun derler anlamış değilim.
Unutmayın Zazalar kürtlerden çoktur. Onlarda zazaca isterlerse devltin halini merak ederim.
...tilki...
Boluculere destek verenler bir bir ortaya cikiyor,Beden zayif dustugunde hastalik yapan mikroplar,bakteriler cogalir, Akp de ulekmizi uyguladfigi politikalarla hasta etmis ve heryandan boluculer cogalmis yurt disi destekcileri de pervasizca kendi isteklerini yansitmaktalar yanliz sunu sormali hangi kurtce farkli kurtceler var ve birbirlerini anlamazlar bence ustun tutulan Siirt kurtcesidir nede olsa basbakinin esi oralidir,ama ne demisler ac tavuk dusunde dari gorur.
BeğendimBeğenmedim