Seyhanda Kuran talebesi bereketi

Seyhanda Kuran talebesi bereketi

Adana Seyhan Müftüsü Halil Uzun, 2010 yılında 900 talebeyle devraldıkları Kur’an kursu öğrenci sayısının bugün 9 bine ulaştığını, 37 olan kurs sayısının da 100’ü aştığını söyledi.

Adana Seyhan Müftüsü Halil Uzun, 2010 yılında 900 talebeyle devraldıkları Kur’an kursu öğrenci sayısının bugün 9 bine ulaştığını, 37 olan kurs sayısının da 100’ü aştığını söyledi.

Seyhan Müftülüğü’nün 48 Kur’an Kursu’nun toplu açılış törenindeki konuşmasında Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar, 28 Şubat’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. O dönemde Mardin Dargeçit’te çalıştığını hatırlatan Çınar, “Ağzından çıkan kelimeye, içtiği veya içmediği bir içecekten dolayı kendisine not verilen, dizayna sokulmaya çalışılan dönemler geçirdik.” dedi.

İnsanların bir topluma girdiğinde ne diyeceğini şaşırdığı dönemin yaşandığını ifade eden Kaymakam Çınar, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreç yaşadığını vurguladı. Çınar, “Öyle bir toplumuz ki; bir cemiyete girdiğimiz zaman Selamünaleyküm mü, günaydın mı diyeceğiz. Ne diyeceğimize şaşırdığımız bir cemiyette yaşıyoruz. Çünkü ideolojik çatışmalarımız var. Birbirimize saygımız yok. Anadolu’da çok etkileyici bir tabir olduğu için söylüyorum. Bu ideolojik çatışmalar, bu sıkıntılar, birbirimize olan kötü bakış, saygısızlık ‘milletin imanını gevretti’ deriz ya, bu hale geldik. Öyle dönemler geçirdik ki… İşte bu selam kelam var ya… Bir adam bir cemiyette girip selam veriyorsa, bunun kaydı tutuldu. Raporlarda‘bu dinci’ denildi. Cumaya mı gidiyor, toplantılarda sofraya konulan rakıyı içiyor mu içmiyor mu? Herkes ona bakıyordu. İçmiyorsa kayda alıyorlardı. Çünkü görüntüsü ne olursa olsun o rakıyı içmediyseniz ‘bu böyle diyorlardı.’ Bunun gibi bir sürü sıkıntılar vardı. Binlerce kızımız okullara gidemedi, gidenler atıldı. Bu insanlığın hiçbir yerine sığmayan bir şey. Şu cehalet bakın: Sen üniversiteyi okuma, evine git. O kız dışarıda da başını açmayacak. Allah böyle emretmiş o da öyle inanmış. Probleminiz, derdiniz ne? Değiştirmez ki. O zaman cehalete mahkûm ediyoruz.” dedi.

Mardin Dargeçit’deki görevi sırasında ‘şımarmış ve azgınlaşmış’ bir tavırla bir ekibin ortaya çıktığını ifade eden Çınar, şöyle devam etti: “ Kur’an kursları denetimleri var. Jandarma, emniyet, milli eğitim müdürlerinden oluşan bir kurul mecburi ayda bir Kur’an kurslarını geziyor. Ne arıyoruz? ‘Orada Kur’an var, başka ne olacak ki. ‘Bu rutin teftişler, rapor edin siz.’ deniliyordu. Böyle günler yaşandı. Bu 28 Şubat öyle bir günde ortaya çıkan ortaya bir şey değil. 28 Şubat var olan bir sürecin bir an ortaya çıkan azgınlaşmış halidir. “

“Halbuki ne kadar güzel bir dinimiz var.” diyen Kaymakam Çınar, “Hoşgörüye dayalı, abartmayın ifrat ve tefrite girme diyor. Sizin en hayırlınız insanlığı en hayırlı olanızdır. Zorlaştırmayın kolaylaştırın diyor. Nefret ettirmeyin sevdirin, kul hakkı yemeyin. Bu bütün insanlığın nizamını düzenleyen evrensel hukukun can alıcı noktalarıdır bunlar. Yüce dinimiz temel ilkeleriyle bütün insanlığa huzuru mutluluğu getirebilecek mesajları verirken bu dini anlamayanların, ‘gözleri kör, kulakları sağır olanların bir takım düşmanlıklar yaymasıyla hep kötü tanıtıldı.” şeklinde konuştu.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun ise “Ömrümüzde böyle güzel günler az bulunur. 48 yeni Kur’an kursunun toplu açılışını nasip eden Allah’a sonsuz hamd ediyorum. Bu ödül ve bu övünç hepimize yeter. 2010 yılında 900 talebeyle devraldığımız Kur’an kursu öğrenci sayımız bu gün 9 binleri bulmuştur. 37 olan kurslarımızın sayısı bu gün 100’ü aştı. Öğretici sayımız 60’lardan 360’ları geçmiştir. Bu tabloya şükretmeyeceğiz de neye şükredeceğiz.
CİHAN