SGK Başkanı'na bir makam aracı yetmedi

SGK Başkanı'na bir makam aracı yetmedi

SGK Başkanı Yadigar Gökalp’in, makam hizmetlerinde iki ayrı aracının daha bulunduğu belirlendi

Başbakanlık tasarruf genelgesine aykırı olarak, “Mercedes marka” makam aracı kullanan SGK Başkanı Yadigar Gökalp’in, makam hizmetlerinde iki ayrı aracının daha bulunduğu belirlendi

Başbakanlık tasarruf genelgesine aykırı olarak, “Mercedes marka” makam aracı kullanan SGK Başkanı Yadigar Gökalp’in, makam hizmetlerinde kullanılan iki ayrı aracının daha bulunduğu belirlendi. Başkan Gökalp’in makam hizmetlerinde kullandığı diğer araçların birisinin Transporter tipi, diğerinin de yerli marka araç olduğu kaydedildi.

Gökalp’in, transporter tipi aracını İstanbul merkezli bir şirketten aylık 4 bin lira artı KDV ile kiraladığı öğrenildi. Başkan Gökalp’in söz konusu aracın VIP hâle getirilmesini istediği ve firmanın da 30 bin lira harcayarak aracı VIP’ye dönüştürdüğü kaydedildi. Aracın yıllık maliyetinin ise 100 bin lira olduğu belirtildi. SGK’nın ilk kadın başkanı olma ünvanına sahip Gökalp’in, kendisine tahsis edilen 175 metrekarelik lojmanı küçük bulup, iki lojmanı birleştirerek tek daire hâline getirdiği de bildirildi.