SGK gazilere ''Pardon'' dedi

SGK gazilere ''Pardon'' dedi

SGK ücretini geri istediği protezler için geri adım attı.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık almadığı gerekçesiyle, takılan elektronik protezlerin 2 bin 141 lirayı aşan miktarını geri ödemeleri istenen gazilerin sorununun çözüleceği bildirildi.

SGK Konya Müdürü Dinç: "Gazilerimiz lehine, SGK açısından sıkıntı giderilmiştir. Bu arkadaşlarımızın özel bir durumları vardı. Kanunun geçmişe yürümemesi bakımından sıkıntı oluyordu. Bu da gideriliyor"

Konya'da, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık almadığı gerekçesiyle, takılan elektronik protezler için yapılan ödemelerin 2 bin 141 lirayı aşan miktarının iadesi istenen gazilerin sorununun çözüleceği belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya Müdürü Cem Dinç, Akyokuş Konya Mutfağı'nda, söz konusu sorunla karşı karşıya olan gazilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, kamuoyuna yansıyan sürecin başından itibaren gazilerle iletişim halinde olduklarını belirtti. Sıkıntının "görev malulü" ve "vazife malulü" ayrı mındaki bir eksiklikten kaynaklandığına dikkati çeken Dinç, "Sağlık uygulama tebliğinde bu uygulamanın ayrışması nedeniyle bir fark vardı. Kamuoyuna yansımadan önce biz konuyu sayın bakanımız ile kurum başkanımıza iletmiştik. Çözüm üzerinde çalışılıyordu" diye konuştu.
 
"Bundan sonraki süreçte ben kefilim"
 
Dinç, SGK'nın gazileri üzme, onlara verilen hakları geri alma gibi niyetinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:  "Onların her zaman gönlümüzde müstesna yerleri var. Fakat istenmeyen bir süreç yaşanmış. Yaptığımız temaslar sonucunda konu şu an bizim açı mızdan kapanmıştır. Bununla ilgili yasal çalışma yapıldı. Öğrendiğimiz kadar ıyla son aşamada. Sayın bakanımız ve kurum başkanımız bu konuyla ilgili daha detaylı açıklama yapacaklar. Gazilerimiz lehine, SGK açısından sıkıntı giderilmiştir. Bu arkadaşlarımızın özel bir durumları vardı. Kanunun geçmişe yü rümemesi bakımından sıkıntı oluyordu. Bu da gideriliyor. Yakın zaman içinde bu konu hallolacak. Konu bir müfettiş raporundan kaynaklanan Türkiye genelindeki bir sıkıntı. Arkadaşlarımıza, 'Biz size yazı göndereceğiz. Para talep etmeyeceğiz' dedik ama meblağ büyük olunca arkadaşlar panik oldular. Bundan sonraki süreçte ben kefilim. Herhangi bir şekilde bu arkadaşlarımızın üzülmesine gerek yok. Süreç tamamlanıyor. Konu bir kaç güne kadar hallolacak ve imza aşamasına gelecek."

"Devletimize güveniyoruz"
 
Gazilerden Hasan Ata ise süreçte SGK Konya Müdürü Cem Dinç'in kendilerine gerekli desteği verdiğini dile getirdi. Gelen icra miktarının yüksek olmasının ardından paniklediklerini anlatan Ata, "Müdürümüz sıkıntının çözüldüğünü belirtti. Kefil oldu. Devletimize güveniyoruz" dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık da devletin iyi niyetli bir şekilde gazi ve şehit ailelerine sahip çıktığını gördüklerini, sorunun çözüme kavuşturulmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.