SGK primleri adaşına yatmış !

SGK primleri adaşına yatmış !

SGK primleri adaşına yazıldı, şok gerçek 9 yıl sonra ortaya çıktı.

Rize’de çalıştığı dönemde 2680 günlük SSK primi aynı adı, soyadı, doğum tarihi ile anne ve baba adı aynı olan bir başka kişiye yazılan 54 yaşındaki Ali Yılmaz’ın hukuk mücadelesi 9 yıl sürdü. ’Hizmet tesbit’ davasını kazanan ve eksik görülen primlerin iadesi ile emekli maaşı da artacak olan Ali Yılmaz, eksik aldığı geriye dönük maaş farklarını almak için de başvuruda bulundu.

1977 yılında fındıklı İlçesi Belediye Gazinosu’nda ve bir dönem de Çaykur’da çalışan Ali Yılmaz için Rize Sosyal Sigortalar Kurumu’na 2680 iş günü için prim ödendi.

1985 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Ali Yılmaz, 2005 yılında emeklilik için Rize Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak SGK’dan kendisi eski dönem için prim ödemesi yapılmadığı yanıtını alınca şaşkına dönen Ali Yılmaz, bunun üzerine Rize 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ’Hizmet tespit’ davası açtı.

Tam 9 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda Ali Yılmaz’ın primlerinin, aynı ad ve soyadı taşıyan, anne ve baba adı ile doğum yılı aynı olan bir başka kişi adına kaydedildiği anlaşıldı.

2680 PRİM GÜNÜ İADE EDİLECEK, EMEKLİ MAAŞI DA ARTACAK

Yargıtay’ın da onadığı karar gereği yanlışlıkla bir başka kişi adına kaydedilen 2680 prim gününün Ali Yılmaz’a iade edilmesi kararlaştırıldı. SGK şimdi, İstanbul’da çalıştığı dönemden 6280 prim günü üzerinden emekli olan ve 1500 lira maaş alan Ali Yılmaz’a eksik olan 2680 prim gününü daha ilave edecek ve emekli maaşını da artıracak. Yılmaz, geriye dönük alamadığı emekli maaş farklarını almak için de başvuruda bulundu.

Yaşadıklarını anlatan Ali Yılmaz, hatayı düzeltmek için yıllardır uğraştığını belirterek, "Böyle haksızlık olmaz. Tam 9 yıl süren hukuk mücadelemi kazandım. Şükürler olsun yanlışlık düzeltildi" dedi.