Sıcaklar geri dönüyor !

Sıcaklar geri dönüyor !

Türkiye genelinde düşen sıcaklıklar tekrardan yükselmeye başlayacak.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 6 ila 10 derece düşecek ancak Salı gününden itibaren yeniden yükselmeye başlayacak. Bir sonraki haftasonu ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Halk arasında 'pastırma sıcağı' olarak ifade edilen bu havalarda Antalya'da hava sıcaklığ 25 dereceye kadar çıkabilecek. Uzmanlar "Deniz suyu sıcaklığı da 25 derece olacağından vatandaşımız Antalya'da denize girebilecek" yorumunu yaptı.

HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanlarından edinilen bilgiye göre Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri yurt genelinde hava sıcaklıkları 6 ila 10 derece düşecek. Salı gününden itibaren Batı bölgelerinden başlayarak hava sıcaklıkları bir haftalık süreçte yeniden kademeli olarak artacak.

"PASTIRMA SICAĞI"

4 Kasım ile 10 Kasım arasında yurt genelinde önemli bir yağış beklenmezken, sıcaklıkların önce mevsim normallerine hafta sonuna doğru da biraz üzerine çıkması bekleniyor. Uzmanlar soğuk havanın arkasından gelen son sıcaklık artışının halk arasında 'pastırma sıcağı' olarak adlandırıldığını anımsatırken bazı illerde sıcaklık değişimi hakkında şu bilgileri veriyor:

İSTANBUL VE ANKARA 20 DERECE
 
"Ankara'da gündüz 14-15 derece olan hava sıcaklığı hafta sonu 9 ila 10 dereceye düşecek. Salı gününden itibaren artmaya başlayacak gündüz sıcaklığı gelecek Cuma günü 15-16 dereceye; hafta sonunda ise 20 dereceye kadar yükselebilecek.
 
İstanbul'da 17 derecede seyreden sıcaklıklar, bu hafta sonu 12 dereceye kadar düşecek; Cuma gününe doğru yeniden 17 dereceye ulaşacak. Cumartesi-Pazar ise 20 dereceyi bulacak.
 
Uzmanlar yarın itibariyle Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, yağışlı havanın Pazartesi-Salı gününden itibaren ülkeyi terkedeceğini açıkladılar.
 
ANTALYA'DA DENİZE GİRİLECEK
 
İzmir'de sıcaklıkların çok değişmeyeceğini; 21 derece civarındaki sıcaklığın en fazla 18 dereceye düşeceğini belirten uzmanlar, bir sonraki hafta sonu bu ısının 22-23 dereceye çıkabileceğini bildirdiler.
 
Antalya'da ise sıcaklığın bu hafta sonu 20 dereceye düşerken; gelecek hafta sonuna doğru 25 derece olacağı tahmininde bulundular. Deniz suyu sıcaklığının da 25 derece olacağını dolayısıyla rahatlıkla denize girilebileceğini söylediler.