Sigara İçen Liseliler El Kaldırdı, Öğretmenler Şaşırdı

Sigara İçen Liseliler El Kaldırdı, Öğretmenler Şaşırdı

TÜRKİYE Sigarayla Savaş Derneği İcra Kurulu Üyesi Gözde Özdemir, Bolu'da liselilere "Aranızda sigara için var mı?" diye sorunca çok sayıda öğrencinin ellerini kaldırması öğretmenlerini şaşırttı.İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm...

TÜRKİYE Sigarayla Savaş Derneği İcra Kurulu Üyesi Gözde Özdemir, Bolu'da liselilere "Aranızda sigara için var mı?" diye sorunca çok sayıda öğrencinin ellerini kaldırması öğretmenlerini şaşırttı.

İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen 'Sigara Öldürür' konulu konferansa katılan Gözde Özdemir salonu dolduran öğrencilere sigaranın zararlarını anlattı. Gözde Özdemir, "Aranızda sigara içen var mı?" diye sorarken, öğrencilerinin çoğunun elini kaldırması dikkat çekti. Salonda bulunan öğretmenler ise şaşkın bakışlarla el kaldıran öğrencilere baktılar.

Dünyada saniyede 6 insanın ölmesi nedeniyle konuşmasına başsağlığı dileyerek başlayan Özdemir, "Türkiye 20 milyon içici ile dünya sıralamasında ilk 10'da yer almaktadır. Eğer bugünkü sigara tüketimi aynı hızla devam ederse bugün yaşayan 250 milyon çocuk hayatını kaybedecektir. Dünyada 6 saniyede bir insan sigaradan yaşamını yitiriyor. Sigara tüketiminde aynı tüketim miktarı devam ederse 4 saniye bir kişi sigaraya bağlı hastalıklardan yaşamını yitirecek" diye konuştu.

Özdemir, büyük firmaların kullandığı tütünün tek kullanımda, Adıyaman tütününün ise 10 kullanımdan sonra bağımlılık yaptığını söyleyerek, "Adıyaman tütününün ardından yurt dışındaki tütünlere yöneldik. Büyük sigara firmalarının kullandığı tütünlerle yapılan sigaralar ilk içtiğinizde bağımlılık yapmaya başlıyor. Tütün dünyada en çok zehri içinde bulunduran bir bitki. Ne koyun ne eşek ne at hiçbir hayvan, hiçbir ot obur bu bitkiyi yemez. Ama insanlar tütünü içiyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

SİGARA İÇEN LİSELİLER EL KALDIRDI, ÖĞRETMENLER ŞAŞIRDI

SİGARA İÇEN LİSELİLER EL KALDIRDI, ÖĞRETMENLER ŞAŞIRDI

SİGARA İÇEN LİSELİLER EL KALDIRDI, ÖĞRETMENLER ŞAŞIRDI