• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Şanlıurfa HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Silah kaçakçılığı operasyonu

Silah kaçakçılığı operasyonu
5 ilde düzenlenen operasyonda, silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.
10 Şubat 2012 / 14:39

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince ''örgüt faaliyeti kapsamında silah ve mermi ticareti'' yaptıkları tespit edilen zanlılara yönelik yürütülen soruşturmada kapsamında, Diyarbakır ve Şırnak illerinden getirdikleri silahları Şanlıurfa ve batı illerinde pazarladıkları belirlenen kişilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu çerçevede Şanlıurfa merkez ve ilçeleriyle, Diyarbakır, Şırnak, Denizli ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile 155 adet değişik çaplarda mermi ve 5 şarjör ele geçirildi.

Yakalanan zanlılardan 5'i KOM şubesindeki işlemlerinin ardından salıverildi, 1 kişi de sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

16 zanlı ise ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyeti kapsamında silah ve mermi ticareti yapmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, 2011 yılının mayıs ayında başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce de farklı tarihlerde toplam 20 adet ruhsatsız tabanca, 1 Kalaşnikof marka silah, 22 şarjör ve bir miktar mermi ele geçirilmişti. Konuyla ilgili gözaltına alınan 6 kişi tutuklanmıştı. (AA)

144
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim