SİLİFKE'DE BAL ORMANI OLUŞTURDU

SİLİFKE'DE BAL ORMANI OLUŞTURDU

Silifke'de arıcılara destek olmak amacıyla bal ormanı oluşturuldu.

Silifke'de arıcılara destek olmak amacıyla bal ormanı oluşturuldu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nün organizesiyle Çamdüzündeki Kıbrıs şehitliği ile Bahçederesi köyü arasındaki 3 kilometrelik mesafedeki 75 dönüm arazide bal ormanı oluşturuldu.

Bal ormanı olarak düzenlenen alana ise 20 bin biberiye, 5 bin akasya, biner adet harnup ve incir fidanı ilçedeki ilköğretim ve ana okulu öğrencileri ile orman köylüsü ve orman işletme müdürlüğü ekipleri tarafından dikildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, törendeki konuşmasında, etkinliği Birleşmiş Milletler tarafından 2011 yılının Uluslararası Orman Yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle organize ettiklerini söyledi.

Son 100 yılda küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle çevresel dokuların bozulduğunu, ormanların yok olduğunu ifade eden Gözükara, 1971 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihinin Ormancılık Günü, bunu takip eden haftanın da Ormancılık haftası ilan edildiğini hatırlattı.

İnsanların doğaya ve çevreye dikkatlerini çekerek ormanların korunup gelecek nesillere aktarılabileceğini anlatan Gözükara, "Ormanlarımızın yok olmasındaki en büyük etken orman yangınlarıdır. Bizde orman yangınlarını çıkmadan önlemek amacıyla bazı alanlardaki ağaçlık alanların yerine yapraklı bitki türleri dikerek olası bir yangının yayılmasını önlemeyi hedeflemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu tür alanlarla da arıcılarımıza destek oluyoruz" dedi.

Mersin genelinde 3 bin 500 hektar alanda bal ormanı oluşturulduğunu anlatan Gözükara, bu sayede kent genelindeki arıcılıkla uğraşan vatandaşlara da önemli katkılar sağlandığını kaydetti.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da, böyle önemli bir etkinliğin Silifke'de düzenlenmesinden dolayı memnuniyeti dile getirerek, mevcut ormanlık alanları koruyup, yeni ormanlık alanlar oluşturarak gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir görev olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların ardından ise protokol, öğrencilerle ve orman köylüsüyle birlikte dikim yaptı.