Silikon Vadisi Türk gençleri bekliyor

Silikon Vadisi Türk gençleri bekliyor
Güncelleme:

Gazeteci Sedat Üreten, Türk gençlerine Amerika’da lise diploması ve üniversite imkanı sunuyor...

Çocuklarının eğitimi için Amerika’ya giden gazeteci Sedat Üreten, eğitim faaliyetleri içinde geçen deneyimleri ile Türk gençleri için Amerika’da lise diploması ve üniversitede okuma imkanı yarattı.

Gittiği Silikon Vadisi’nde, kırk yıldır Amerika’da yaşayan ve ingilizce dil okulu sahibi olan Prof Ömer Uyuklu ile tanışan Sedat Üreten, Prof.Uyuklu ile birlikte geliştirdiği “lise son sınıfı Amerika’da okuyup Amerikan lise diploması almaları ve ardından koşulsuz olarak Amerikan üniversitelerine kabul edilmeleri” ile ilgili Eğitim programını Türk gençlerinin hizmetine sunuyor.

sedatureten.jpgAmerika Birleşik Devletleri’nin Pasifik kıyısındaki Kaliforniya Eyaleti’nde teknolojinin kalbi olan Silikon Vadisi’ndeki bu programın Türk gençleri için çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Sedat Üreten, “Türkiye’de üniversite giriş sınavının yarattığı kaos hem aileleri hem de çocukları çok olumsuz etkiliyor. Hizmete sunduğumuz bu imkan ile onları bu kaostan kurtarıyoruz. Ondört aylık bu program aslında Türk gençlerinin geleceğini değiştirecek bir program.”diyor. UniversityEntranceinUSA.com’da detayları yer alan bu eğitim programının Silikon Vadisi’nde yer almasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Sedat Üreten, bu önemi şöyle açıklıyor;

“Burada dünyanın hemen her yerinden gelen gençler var ve çok çeşitli eğitimler alıyorlar. Düşünüyorum da benim ülkemin gençlerinin neyi eksik? Buraya gelme imkanı buldukları takdirde onlar da diğer ülke çocukları gibi önemli gelişmeler kaydedeceklerdir. Üstelik burası dünya Bilişim teknolojilerinin merkezi. Türkiye’den gelecek öğrencilerimiz burada hem yeni dünyayı tanıyacaklar hem de NASA Uzay Merkezi, Google, Facebook, Microsoft, Apple, HP, Intel, Oracle, NVIDIA gibi dünya markalarının yer aldığı bu bölgede çağın teknolojilerine yerinde tanık olacaklar. Kimbilir böylelikle gelecekte belki de bu teknoloji dünyasının içinde yer alacak, Türkiye için gurur vesilesi olacaklardır.”

Sınırlı kontenjana sahip bu programa katılacak ilk öğrenciler haziran 2015’de eğitime başlayacaklar.