Silopi, ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı

Silopi, ilk kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez kitap fuarı düzenlendi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez kitap fuarı düzenlendi. Kitap fuarına katılan Şırnak Valisi Hasan İpek, kitap okuyan genç nesil ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin daha iyi olacağını ifade etti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için ‘Silopi Okuyor Türkiyem Şenleniyor’ projesi kapsamında, Silopi Merkez Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda kitap fuarı düzenlendi. İlçede ilk kez düzenlenen kitap fuarının açılışı için tören düzenlendi. Silopi Merkez Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan törene Şırnak Valisi Hasan İpek, Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Cuştan, Silopi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan, öğretmenler, öğrenciler ve bir takım vatandaşlar katıldı.

Silopi yöresine ait folklor ekibinin halay çekmesiyle başlayan törende konuşan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Şirin Aslan, proje ile 37 bin öğrencinin servisler ile fuar alanını ziyaret edeceğini söyledi. Aslan, “2 hafta önce öğrencilerimize kumbaralar dağıtılarak tasarruf bilinçlerinin gelişmesini amaçladık. Ayrıca, fuar girişinde her öğrenciye ilk ve ortaokul için 3 TL, lise için 5 TL'lik bir hediye çeki dağıtarak öğrencilere kitap olma konusunda yardımlarımız olacaktır. Öğrencilerimiz kendi istedikleri kitapları seçebilecektir. Bu fuar sayesinde ilçemize 100 binini üzerinde kitap kazandırmayı düşünmekteyiz.” dedi.

Okumanın önemine değinen Silopi Kaymakamı Suat Demirci, toplumda kitap okuma alışkanlığının yetersiz olduğuna değindi. Kaymakam Demirci, yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de her 4 kişiden birinin kitap okuduğunu belirterek, toplumun yüzde 32’sinin ise hiç kitap okumadığını söyledi. Gelişmiş ülkelerde yılda okunan kitap sayısının 20 olduğunu, bu rakamın Türkiye’de 7 olduğunu ifade eden Kaymakam Demirci, ekonomik ve kültürel olarak gelişmiş ülkeler seviyesine çıkamamayı bu duruma bağladı. Okuma alışkanlığını küçük yaşta çocuklara öğretilmesini isteyen Demirci, bu amaçla kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğünce Silopi’de kitap şenliği organizasyonu ile çocuklara kitap aldırma ve özendirmeyi düşündüklerini söyledi.

Kitap okuyan genç nesil ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin daha iyi olacağını ifade eden Şırnak Valisi Hasan İpek, Silopili gençlere hayatlarında başarılar diledi. Vali İpek, ayrıca, etkinliği düzenleyen Silopi Kaymakamı Suat Demirci’ye de teşekkür ederek, Şırnak’ın bu tür haberler ile gündeme gelmesini temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Şırnak Valisi Hasan İpek, kitap fuarının açılışını yaptı. Fuarı gezen Şırnak Valisi Hasan İpek, fuarda gördüğü çocuklara kitap almaları için hediye çeki verdi. Stantları gezen Vali İpek, daha sonra ilçeden ayrıldı.



CİHAN