Şırnak'ta hain saldırı: 4 ölü 19 yaralı !

Şırnak'ta hain saldırı: 4 ölü 19 yaralı !

Şırnak'ta polise bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 polis yaralandı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı dün akşam saat 19:15’te polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken 5’i polis 19 kişi de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı yerin hemen yakınında halı saha bulunduğu ve patlama anında gençlerin top oynadıkları da belirtildi.

pkk-dan-bombali-saldiri-aci-haberler-geldi-2192209.jpeg

Olay, bugün saat 19.15 sıralarında Silopi’nin uluslararası İpekyolu üzerindeki bir halı saha yakınlarında meydana geldi. İlk bilgilere göre polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola yerleştirdileri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada, ilk bilgilere göre 4 vatandaş hayatını kaybederken  5'i polis 19 kişi yaralandı.

pkk-dan-bombali-saldiri-aci-haberler-geldi-2192215.jpeg

 

 

VALİLİK: 4 VATANDAŞ ÖLDÜ
 
Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi’nde PKK’lıların bombalı saldırısında 4 vatanın hayatını kaybettiğini, 5 polis ile toplam 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK  terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. 5 polis memurumuz  ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.
 

1-419.jpeg

ÖLENLER ARASINDA 4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR 
 
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK’lıların polis aracının geçişi sırasında tuzakladığı bombalı infilak ettirerek düzenlediği ve 4 kişinin öldüğü 5’i polis 19 kişinin yaralandığı saldırıda ölenler arasında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ortaya çıktı. Ölenlerin 4 yaşındaki Halime Birlik, 68 yaşındaki İsa Torlak, 52 yaşındaki Ekrem Birlik ile Davut Yoksul olduğu öğrenildi. 
 
Aralarında 6 aylık bir bebeğinde bulunduğu öğrenilen yaralıların Silopi’nin yanı sıra sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. 6 aylık bebeğin durumunun ciddi olduğu belirtildi.