“Sınır Kapılarının Önemi Ve Ardahan’a Katkıları” Arü’de Mercek Altına Alındı

“Sınır Kapılarının Önemi Ve Ardahan’a Katkıları” Arü’de Mercek Altına Alındı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle düzenlenen, “Sınır Kapılarının Önemi ve Ardahan’a Katkıları” konferansının ikincisi Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

- Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle düzenlenen, “Sınır Kapılarının Önemi ve Ardahan’a Katkıları” konferansının ikincisi Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

Sınır kapıları ve ticareti alanında uzman kişiler tarafından Çıldır MYO Konferans Salonu’nda başlayan konferansa Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Çıldır MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Müdürü Ömür Gebeş, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Yavşan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Ardahan’da İşadamlarına Büyük Fırsatlar

İki sınır kapısı bulunan Ardahan ilinin gelişmesi açısından sınır kapılarının öneminin masaya yatırıldığı konferansta Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır’a yatırım yapmak isteyen işadamlarına büyük imkânlar verileceğini, böylece ilçenin ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine katkı sağlanacağını ifade etti.

“Ofis ve İşyeri Kiraları Makul Olmalı”

Ankara Kurumsal Danışmanlık firması yatırım uzmanı Turgay Turan ise, Ardahan’a çeşitli ekonomik ölçeklerdeki yatırımların nasıl geleceği ve bölgeye çekileceği hakkında değerlendirmeler yaparak, “Buraya gelmesi muhtemel yatırımcılara kolaylık sağlayacak nitelikte çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin yatırımcının açacağı ofis ve işyeri kiralarının makul fiyatlarda olması sağlanmalıdır. Öte yandan bu bölgede yaşayan ve ticaret yapmak isteyen kişiler tüketiciye daha çok ve sürekli ulaşmalıdır.” dedi. Ayrıca Turgay Turan, Ardahan’ın kalkınma sürecinde kaynaklar, mevcut yatırımlar ve beklentiler hakkında bilgi verdi.

Programın ardından Aktaş Sınır Kapısı’nda çeşitli incelemelerde bulunuldu. Sınır kapısının son durumu hakkında GTİ Genel Müdürü Ömür Gebeş tarafından bilgilendirme yapıldı.

“SINIR KAPILARININ ÖNEMİ VE ARDAHAN’A KATKILARI” ARÜ’DE MERCEK ALTINA ALINDI

“SINIR KAPILARININ ÖNEMİ VE ARDAHAN’A KATKILARI” ARÜ’DE MERCEK ALTINA ALINDI