Şınırda Engenlli Öğrencilerle İlgili Bilgilendirme Semineri Verildi

Şınırda Engenlli Öğrencilerle İlgili Bilgilendirme Semineri Verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli Özel Ters Lale Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli ailelerini bilgilendirmek amacıyla seminer verildi

- Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli Özel Ters Lale Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli ailelerini bilgilendirmek amacıyla seminer verildi

Şemdinli Özel Ters Lale Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli ailelerini bilgilendirmek amacıyla verilen seminerde; zihinsel engelliler nedir? Disleksi nedir? Zeka gereğini önlemek için neler yapmalıdır? Bedensel engelli bireyler konuları ele alındı. Rehabilitasyonda çalışan eğitmenler seminere katılan engelli aile ve katılımcılara bilgi paylaşımında bulundu. Seminerin sonunda engelli yakınları tarafından rehabilitasyonda çalışan eğitmenlere sorular yöneltildi.

Şemdinli Özel Ters Lale Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Behzat Arslan; Şemdinli’de ilk defa engelli yakınlarına yönelik böyle bir seminerin düzenlendiğini belirterek, seminerlerinin sadece engelli yakınlarına yönelik değil, kamu kurum ve kuruluşlara, ilçe esnafına ve vatandaşlara da verileceğini kaydetti. Arslan, "Buradaki en büyük amacımız engelli kardeşlerimizi nasıl toplumun içine ötekileştirilmeden uyum içine alabiliriz. Bilinmelidir ki hepimiz bir engelli adayıyız. Engellilere bakış acısını değiştirip bu toplumun bir bireyi ve parçasıdır. Bölgemizde bir çok etkenden dolayı engelli nüfusu oldukça fazladır. Unutmamamız gereken ve engelliler için çok büyük önem arz eden bir şey kesinlikle onların eksiklikleriyle hor görmemek, alay etmemek gerekmektedir. Oldukları gibi kabullenip onları ötekileştirmemiz gerekiyor. Bir engellinin başarısı hepimizin başarısıdır" dedi.

Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen engelli ailelerini bilgilendirme seminerine Şemdinli Halk Eğitim Müdürü Arif Yılmaz, Şemdinli Özel Ters Lale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Behzat Arslan, engelli aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

ŞINIR'DA ENGENLLİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ

ŞINIR'DA ENGENLLİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ

ŞINIR'DA ENGENLLİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ