Sınırda ''hendek'' savaşı !

Sınırda ''hendek'' savaşı !

Kilis'teki Suriye sınırında IŞİD ve TSK hendek kazmaya başladı.

IŞİD militanları, kontrolü altında tuttukları Suriye'nin Kilis'in karşısındaki köylerin etrafına mevzi kazmaya başladı. Türk askerleri de aynı bölgedeki sınır hattına kaçak geçiş ve kaçakçılığı önlemek için hendek kazmaya başladı.

Sınır hattındaki Yavuzlu Köyü'nün karşısında olan IŞİD kontrolündeki Suriye'nin Haraba Köyü'nün etrafında mevzi kazdığı görüldü. İş makineleri ile köyün çevresine mevziler kazan IŞİD militanlarının hem olası saldırılardan kendilerini korumayı amaçladığı öne sürüldü.

 

ASKER DE HENDEK KAZDI

Öte yandan IŞİD militanlarının bulunduğu sınır hattında Türk askerlerinin de hendek kazdığı görüldü. IŞİD kontrolündeki bölgelerde bulunan Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen iş makinelerinin hendek kazdığı görüldü. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliğindeki hendekler ile amacın bölgeden yapılacak kaçak geçiş ve kaçakçılığın önlenmek olduğu bildirildi.

ÇATIŞMA SESLERİ DUYULUYOR

Bu arada uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgede son birkaç gündür sık sık çatışma sesleri gelmeye başladı.Zaman zaman şiddetli patlamaların da meydana geldiği bölgedeki çatışmalar güvenlik önlemlerin artırıldığı sınırınTürkiye tarafında tedirginliğe yol açıyor.