Sınırda IŞİD bekleyişi başladı

Sınırda IŞİD bekleyişi başladı

IŞİD'in iki rehineyi bırakacağı iddiası Akçakale Gümrük Kapısı'nda hareketliliğe sebep oldu.

Terör örgütü IŞİD'in elindeki Ürdünlü Pilot Muaz Safi el-Kesasibe ile Japon rehine Kenji Goto'nun serbest bırakılacağı yönündeki bilgi üzerine gazeteciler, Akçakale Gümrük Kapısı önünde beklemeye başladı.

Ürdün Hükümeti'nin IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot el-Kesasibe'ye karşılık, Ürdün'de terör suçundan tutuklu Sacide er-Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirmesinin ardından çoğunluğu Japonlardan oluşan gazeteciler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine geldi.

Basın mensuplarının, daha önce de bazı gazeteciler ve yardım kuruluşu görevlilerinin serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptığı gümrük kapısı önünde bekleyişi sürüyor.

Japon Fuji News Network adına çalışan Shinya Ogishi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçakale'nin IŞİD'in kontrolündeki Suriye'nin Rakka kentine yakın olduğu için bölgeden bırakılma ihtimaline karşı gümrük kapısını geldiklerini söyledi.

Japon rehine Kenji Goto'nun sağ salim gelmesini temenni ettiklerini dile getiren Ogishi, "Bölgedeki yerel gazetecilerden aldığım bilgiye göre, daha önce Alman ve İspanyol gazeteciler buradan bırakılmış. Rakka'nın Akçakale'ye yakın ve güvenli olması nedeniyle buranın tercih edilebileceği söyleniyor" dedi.