Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Türkiye'nin önde gelen elektrik mühendisliği firmalarından KON-TEK AŞ 20. onur yılını tüm çalışanları ve partnerleri ile birlikte kutladı. İzmir’in gururu olan KON-TEK AŞ yeni yatırımların müjdesini verdi. 25 milyon Euro bir yatırım İzmir’de kurulan ve ön

- Türkiye'nin önde gelen elektrik mühendisliği firmalarından KON-TEK AŞ 20. onur yılını tüm çalışanları ve partnerleri ile birlikte kutladı. İzmir’in gururu olan KON-TEK AŞ yeni yatırımların müjdesini verdi. 25 milyon Euro bir yatırım İzmir’de kurulan ve önce yurt içinde gerçekleştirdiği yatırımlarla adını sektöre altın harflerle yazdıran KON-TEK AŞ, şimdi de Ortadoğu ve birçok ülkede projeler gerçekleştirmeye başladı. Özellikle Bulgaristan, Mısır, Libya ve Romanya’da da yatırım yapan KON-TEK AŞ önümüzdeki dönem hedeflerini büyüttü. “Bu yatırımlar hem ülke için hem de İzmir’imiz için gerekli ve önemli adımlardır. Bu adımları atarken hata yapmamak adına 5’er yıllık planlarımız hazırlıyoruz” diyerek, şirketin vizyonun açıklaya Taahhüt Direktörü ve Kurucu Ortağı Ayhan Şahin; yatırımlarının artacağını da belirtti.

1994 yılında iki kişi ile kurulan KON-TEK AŞ bugün; çoğu mühendis 100 kişi ile yurt içi ve yurt dışında endüstriye; çözüm odaklı ürün tedarikinin yanı sıra mühendislik anlamında güçlü taahhüt kabiliyetleri ile hizmet veriyor. 20 yıldan beri endüstrinin tüm sektörlerinde bire bir çözüm ve hizmet üreten KON-TEK AŞ sektörde İzmir’in gururu oldu. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve otomasyon konularındaki birikimlerini güneş enerjisine yapacakları yatırımlarla taçlandırdı.

Güneş tarlaları projesine 2015 yılında 25 milyon Euro yatırım yapan KON-TEK AŞ, 2020 yılına kadar bu rakamı 100 milyon Euro’ya çıkaracak. Stratejilerini, Türkiye'nin önümüzdeki 25 Yıllık enerji talebine göre planlayan KON-TEK AŞ bugün 20 Mw'lık güneş tarlası yatırımını hayata geçirmenin startını verdi. KON-TEK AŞ, 100 Mw'lık Güneş Tarlaları Projesini geliştirerek sektörde yatırımcı kimliklerinin yanı sıra mühendislik birikimleri ile projeleri geliştiren, kurum alanındaki en önemli noktada yer almayı hedefliyor. KON-TEK Kurucu Başkanı ve Genel Müdürü Tolga Murat Özdemir de; “geleceğin enerjisinin Güneş’ten üretilmesi gerekiyor. Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafya buna çok uygun ve bu fırsat değerlendirilmeli” diyerek güneş tarlalarının önemini belirtti.

Projeyi Japon ve Çinli ortakları ile gerçekleştirmeyi planlayan KON-TEK AŞ bu sebeple 20.yıl coşkusunu Türkiye’de tüm ekibi ve dağıtım organizasyonu ile birlikte Hilton’da kutladı. KON-TEK AŞ mühendislik ve kaliteden ödün vermeyerek gücünü gelecek yıllara taşımak için “Hedef 2034” diyerek stratejilerini belirledi.