Şırnak'tan acı haber: 2 şehit

Şırnak'tan acı haber: 2 şehit

Şırnak'taki askeri araca düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldiği açıklanmışı. Genelkurmay Başkanlığı 2 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda 3 askerin şehit olduğu açıklanmaştı. Ancak Genelkurmay yaptığı açıklamada 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda her gün olduğu gibi bu sabah da mayın ve patlayıcı kontrolüne çıkan askerlerle köy korucuları, saat 08.00 sıralarında Araköy Mevkii’ne geldi. Pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.
 

ŞIRNAK'TAN KAHREDEN ŞEHİT HABERİ - FOTO GALERİ


3 ŞEHİT, 1 YARALI

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında, henüz kimlikleri öğrenilemeyen bir asker ile bir korucu şehit oldu, bir uzman çavuş ile bir korucu da yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan uzman çavuş, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayınca şehit sayısı 3’e çıktı. Yaralı korucunun tedavisi ise sürüyor.

GENELKURMAY: 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada iki askerin şehit olduğunu, yaralanan bir asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı o açıklama:

"04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

30692029.jpg

KAÇAN PKK'LILARI ATAK BOMBALIYOR !

Şırnak’ta askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda 1 uzman çavuş, 1 er ve 1 korucu şehit olurken, 1 asker ile 1korucu yaralandı. Saldırı sonrasında Türk yapımı olan 2 adet Atak helikopteri ile kaçan teröristlerin güzergahları bombalandı.

Mayınlı saldırı sonrasında karayolunda oluşan çukurun kapatılması için bölgeye karayolları ekipleri çağırılırken, çukurdan dolayı trafik akışı durduruldu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan asker ve polis ekipleri yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

resized_69d63-416esagadayaliyazi2.jpg

Öte yandan Türk yapımı olan ve geçtiğimiz günlerde Şırnak Tümen Komutanlığı emrine tahsis edilen milli atak isimli 2 helikopter kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Türk yapımı milli Atakların teröristlerin kaçış güzergahını bombaladığı ve karadan yürütülen operasyona destek verdiği belirtildi. Bölgede karadan ve havadan operasyonların devam ettiği bildirildi.