• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Uludere HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

2 evladımız şehit düştü

2 evladımız şehit düştü
Şırnak'ın Uludere ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü.
13 Şubat 2012 / 21:44

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, 10 terörist öldürülürken, çatışmada 2 askerin şehit düştüğü, 3 askerin ise yaralandığı bildirildi.

2 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Çatışmada 2 askerin şehit düştüğü 3 askerin de yaralandığı belirtildi. Diğer yandan Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde meydana gelen başka bir çatışmada da 1 terörist öldürülürken, bir terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Bu çatışma öncesinde bir kamyonda yakalan 125 kilogram patlayıcı ise imha edildi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, PKK'lıların bulunduğu alanı tespit etti. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, sıcak temas sağladığı PKK'lılarla çatışmaya girdi. Çatışmada ilk bilgilere göre 10 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lıların silahları da ele geçirilirken, çatımada 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çınar ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki teröristten birinin ölü, diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi. Toprak yaptığı açıklamada, Mardin istikametinden geldiği yönünde istihbari bilgi alınan patlayıcı yüklü bir aracın güvenlik güçleri tarafından takibe alındığını söyledi.

Aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerinin, bu sırada başka bir aracın hızla kaçtığını fark ettiklerini belirten Toprak, kaçan ikinci bir aracın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldiğinin tespit edildiğini anlattı.

Vali Toprak, "Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve helikopterlerle özel harekat birlikleri gönderildi. Araçtan inerek kaçan iki teröristten biri güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilirken, diğeri ise köyde 4 kişiyi rehin aldı. Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor" dedi.

125 KİLOGRAM PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Mardin Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde durdurulan diğer araçta inceleme yapan güvenlik güçleri, aracın patlayıcı yüklü olduğunu tespit etti. Yaklaşık 125 kilogram olduğu tahmin edilen patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.

ULUDERE'DE 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 Güvenlik güçleri Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında PKK teröristlere yönelik bir operasyon düzenledi.

Hava destekli operasyonda 10 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde eylem hazırlığında olan PKK'lı grubun yerini tespit etti. 

4011
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 11 yorum yapıldı.
  • Mustafa EREN.misafir14 Şubat 2012 Salı 09:49

    ALLAH RAHMET EYLESİN ŞEHİTLERİMİZE.İNŞALLAH AKITTIKLARI MÜSLÜMAN KANINDA BOĞULUR BU PUTPERESE KAFİRLER.ALLAHIN GAZABI BU KAFİRLERE OLACAKTIR İNŞALLAH.

    BeğendimBeğenmedim
  • tazminatmisafir14 Şubat 2012 Salı 09:21

    geberen teröristlerin ailesine tazminat verilecekmi,verilecekse ne kadar verilecek,meclise soru önergesi verilsin.

    şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine sabır dilerim.

    BeğendimBeğenmedim
  • TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİNmisafir14 Şubat 2012 Salı 02:31

    Ey BÜlent bir kerede bu vatan için şehit düşen askerimize ağla

    BeğendimBeğenmedim
  • halkımız uyanınmisafir14 Şubat 2012 Salı 01:14

    allahrahmeteylesin mekanı cenet olsun aylesine sabır versin ateş düştüğü yeri yakar vay ölene hiçbir genç ölmekiçin gitmiyor.! halkıma sesleniyorum uyan artık sadece güvenlik veaskerle olmaz duyarlı olalım askerin ve güvenlik güçlerinin yanıda olalım onlar önde bizler arkalarında her anlamda. ölen nasıl olsa bizden degil banane demekle olmaz sonra bir gün seninde evladına sıra gelir anlarsın ama işişten geçmiş olur uyanın artık bu çocuklar ölmesin.

    BeğendimBeğenmedim
  • yazık değil mi?misafir14 Şubat 2012 Salı 00:35

    Kahrolsun AKPKK...

    BeğendimBeğenmedim
1192675135DİĞER YORUMLAR
  • 1
  • 2
  • 3
MANŞETLER
Süper Lig'in yeni takımı belli olduUluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim