Şırnak'ta hain pusu

Şırnak'ta hain pusu

Şırnak'ta özel harekat polislerine uzun namlulu pusu.

Şırnak’ta polislerin tek dinleme yeri olan lokal, uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırı sırasında aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu emniyet personeli yere yatarak kurtuldu.

Alınan bilgiye göre olay Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün gece meydana geldi. Cizre’de emniyet personelinin dinleme yeri olarak kullandığı tek mekân olan polis lokaline, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Kalaşnikoflarla saldırı düzenledi.  Yaklaşık 15 dakika süren saldırıda lokalde bulunan ve aralarında özel harekât polisinin olduğu emniyet mensupları yoğun ateş altında kaldı ve saldırıya cevap bile veremedi. Saldırı sırasında polislerin yere yattığı ve iki gün önce lokalin çevresine döşedikleri kum torbalarını siper ettikleri belirtildi. Saldırının şokunun atlatılmasından sonra polis karşılık vermek istedi ancak saldırganların kaçtığı için ateş açılmadığı belirtildi.  

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 6 gün önce de silahlı saldırı düzenlenmişti. Emniyet binası uzun namlulu silahlarla taranmış, çok sayıda kurşun binaya isabet etmişti.