Şırnakta Öcalana Özgürlük Yürüyüşü

Şırnakta Öcalana Özgürlük Yürüyüşü

ŞIRNAK'ta, 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük Platformu' tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük yürüyüşü'ne katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bu ruh, bu yürüyüş, Öcalan'ı özgürleştirecektir" dedi.HDP Şırnak il...

ŞIRNAK'ta, 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük Platformu' tarafından düzenlenen 'Öcalan'a özgürlük yürüyüşü'ne katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bu ruh, bu yürüyüş, Öcalan'ı özgürleştirecektir" dedi.

HDP Şırnak il binası önünden başlayan yürüyüşe HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, HDP ve DBP'li yöneticiler ile kalabalık gruplar katıldı. Yağmur altında Cumhuriyet Meydanı'na yapılan yürüyüşte Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra YPG flamaları da taşındı. DBP İl Başkanı Salih Gülenç, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava devriminin büyük kahramanlıklar sonucunda zafere ulaştığını belirterek, Öcalan'ın özgür olmasını istedi.

Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürtçe yaptığı konuşmada Kobani'nin IŞİD'ten temizlenmesinin bayram olduğunu belirterek, "Bayramınız kutlu olsun. Koban'nin özgürlüğü bütün dünyadaki insanlara kutlu olsun. Biz Kobani'yi ziyaret ettik. Belki her yer harabeydi, ama insanlığın mertebesi yükseklerdeydi. Bu ruh, bu yürüyüş, Öcalan'ı özgürleştirecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI