Sırören Köyü Sakinleri Kuran Kursu İstiyor

Sırören Köyü Sakinleri Kuran Kursu İstiyor

Kütahya merkeze bağlı Sırören köyü sakinleri, Vali Şerif Yılmaz'dan köylerine Kur'an Kursu açılmasını istediler.

- Kütahya merkeze bağlı Sırören köyü sakinleri, Vali Şerif Yılmaz'dan köylerine Kur'an Kursu açılmasını istediler.

Vali Yılmaz, beraberindeki protokol mensuplarıyla birlikte ilk olarak Sırören Köyü Muhtarlığı'nı ziyaret etti.

Daha sonra İl Özel İdaresi tarafından ayrılan kaynaklarla yapımı tamamlanan çok amaçlı salonu inceleyen Vali Şerif Yılmaz ''Merkez İlçemize bağlı en büyük köy olan Sırören köyüne İl Özel İdaremiz kaynakları ile 2 katlı 400 metrakare alana sahip çok amaçlı salonu kazandırdık. Köyümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu yatırım ile öncelikle Sırören İlkokulu ve Ortaokulu'nda Taşımalı eğitim gören çocuklarımızın yemekhane sorununu çözdük. Salonumuzun üst katında da düğünlerimizi ve farklı aktivitelerini yapmış olacağız. Hanımlarımız için kurs ve eğitim imkanı sağlayarak, onlara küçükde olsa kazanç sağlama hedefi içerisindeyiz. Okullarımızın tadilat ve yenileme çalışmaları için 50 bin TL ödenek ayırarak ihtiyaçlarını gideriyoruz.Köyümüz girişinde Sırören Göleti yanında gençler için sem sahası oluşturacağız. Bu yıl ek kaynak sağlayarak, tüm sokaklar da dahil olmak üzere Sırören Köyümüzün heryerine kilit taşı döşeyeceğiz. Ayrıca Köyümüzün Kanalizasyon ile ilgili sıkıntılarını bugün ihalesi yapılmak suretiyle inşallah çözüme kavuşturuyoruz. Köyümüzün Ilıca arasındaki yol sıkıntılarını güzergah değiştirerek çözmüş bulunmaktayız'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Sırören İlkokulu ve Ortaokul'unu ziyaret ederek yapılan tadilat ve yenileştirme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kütahya merkezin en büyük köyü Sırören'i ziyareti sırasında, köy merkezinde kadınlar ve çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Şerif Yılmaz onların Kur'an Kursu talepleri ile diğer isteklerini dinledi.

Kütahya merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Sırören köyünün 2012 yılındaki sayımda nüfusunun 942 olduğunu ifade edildi.(EFE)