Sırp taraftarın katili böyle bulundu !

Sırp taraftarın katili böyle bulundu !

İstanbul'da öldürülen 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkoviç’in katili 96 saatlik müthiş bir takiple tespit edildi.

G.Saray-Kızılyıldız maçı öncesindeki kavgada öldürülen Sırp taraftarın katilini bulmak için polis 4 özel ekip kurdu. 1 No’lu kapıyı gören 25 kameradaki 500 saatlik görüntü incelendi. Olay yerini uzaktan gören kamerada 10 kişilik grup tespit edildi.

Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre kamerada ortamın karanlık olması ve taraftarların elindeki yanan meşaleler nedeniyle yüz görüntülerini netleştirmek için özel çaba harcandı. Kimlikleri tespit edilen 5 taraftar dün akşam düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
 
G.Saray-Kızılyıldız maçından önce öldürülen Sırp taraftar Marko İvkovic’in katili belirlendi. Kamera görüntülerini tek tek inceleyen dört polis ekibi, olaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldı, 5 kişi aranıyor...
 
Geçtiğimiz cuma günü Turkish Airlines Euroleague’de Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maç öncesinde çıkan olaylarda, Sırp taraftar Marko İvkoviç’in kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi Türkiye ile Sırbistan arasında mini krize yol açmıştı. Büyük tepki çeken olay üzerine İstanbul polisi çok yönlü soruşturma başlattı. 
 
Dört ayrı ekip kuruldu
 
Cinayeti soruşturmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan dört özel ekip, bölgedeki bütün kamera görüntülerine el koydu ve yaklaşık 500 saatlik görüntüleri mercek altına aldı. Kare kare titizlikle görüntüleri inceleyen polis ekipleri, olay yerini uzaktan gören bir noktadan cinayet görüntülerine ulaştı. Ancak kameranın uzak bir noktada oluşu, ortamın karanlık olması ve taraftarların ellerinde yanan meşaleler nedeniyle yüz görüntülerini netleştirmek için de özel çaba harcandı. Görüntü, uzmanların saatlerce süren çalışmasıyla netleştirildi.
 
Marko İvkoviç’in öldürüldüğü noktada yüzleri belirrginleşen taraftarların önce kimlikleri belirlendi. Ardından isimleri belirlenen beş taraftar, ekipler tarafından gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Gözaltı sayısının daha da artacağı belirtildi. Alınan bilgiye göre, beş taraftar, ilk sorgularında suçlamayı kabul etmedi. Olay sırasında orada olduklarını ancak Sırp taraftarı kimin bıçakladığını bilmediklerini söylediler. Gözaltına alınan beş kişi arasında Marko’yu bıçaklayan şüphelinin olup olmadığının sorgudan sonra netleşeceği belirtildi.
 
67 kişi ifade verdi 
 
Polis, olay günü o bölgede görev yapan polislerle birlikte aralarında Sırp ve Galatasaraylı taraftarın bulunduğu 67 kişinin ifadesini aldı.
 
Çavuşoğlu mevkidaşına bilgi verdi
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesinde çıkan kavgada hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkoviç için mevkidaşı Ivica Dacic’e başsağlığı dileğinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu’nun Galatasaray ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım’da oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko İvkoviç cinayetine ilişkin Türk emniyet makamlarının yaptığı çalışma hakkında Dacic’e bilgi verdiği ve benzer olayların bir daha yaşanmaması hususundaki temennisini ilettiği ayrıca  başsağlığı dilediği kaydedildi.