Sırtlanı öldürdü poz verdi !

Sırtlanı öldürdü poz verdi !

Anadolu Sırtlanı'nı öldürdü, ardından objektife poz verdi.

 Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde yaşayan S.K. adlı bir kişi,soyu tükenmekte olan bir Anadolu Sırtlanı’nı öldürdü, ardından objektife poz verdi.

Çektirdiği fotoğrafı Facebook’taki hesabından yayınlayan Kardaş, üzerine “Sırtlan avcısı Saffeto” diye yazdı. Çok sayıdaki arkadaşının da bunu beğendiği görüldü. Paylaşımda sırtlanın nerede öldürüldüğü bilgisi yer almıyor.

SOYU TÜKENİYOR, AVLANMASI YASAK

Oysa Anadolu Sırtlanı’nın avlanması yasak. Yasağı ihlal edenlere 15 bin TL para cezası verilmesi gerekiyor. Yürek yakan bu olay hakkında yetkililerin henüz cezai uygulamadığı Çizgili sırtlan (Hyaena hyaena), sırtlangiller (Hyaenidae) familyasına ait, familyanın diğer üyelerinden daha küçük olan bir sırtlan türü. Afrika’da bulunan diğer sırtlan türlerinden farklı olarak bu türün Asya’da,hatta Türkiye’de yaşadığı ispatlanmıştır.

Doğada düşük yoğunlukta bulunmaları, iyi gizlenmeleri ve yalnız yaşamaları sebebi ile vahşi yaşamda görülmeleri çok günümüzde Anadolu ’nun belirli bölgelerinde Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından fotokapanlarla takip edilmektedir. Eylül 2010′da Çevre ve Orman Bakanlığı ile Merkez Av Komisyonu tarafından hazırlanarak çıkarılan kanuna göre, Anadolu Çizgili Sırtlanı’nın Türkiye sınırları dahilinde herhangi bir şekilde avlanması 15.000 TL para cezasından başlayan yaptırımların yolunu açmaktadır.