Sivasta Asırlık Konak Restore Edildi

Sivasta Asırlık Konak Restore Edildi

SİVAS'ta mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan, 19'uncu yüzyıl sonlarında yaptırılmış Şükriye Özçalı Konağı 715 bin lira harcamayla restore edildi.Sivas İl Özel İdaresi, tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması...

SİVAS'ta mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan, 19'uncu yüzyıl sonlarında yaptırılmış Şükriye Özçalı Konağı 715 bin lira harcamayla restore edildi.

Sivas İl Özel İdaresi, tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Akdeğirmen Mahallesi'ndeki Şükriye Özçalı'ya ait tarihi konağı 500 bin liraya kamulaştırdı. Daha sonra geçen Mayıs ayında konağın restorasyon çalışmaları başlatıldı. 19 yüzyıl sonlarında yapıldığı belirtilen 2 katlı, ahşap karkas arası kerpiç dolgulu konak 715 bin lira harcama yapılarak restore edildi. Özgün mimari nitelikleri korunan konak, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konağın açılışına Sivas Valisi Alim Barut ve protokol üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Vali Alim Barut, tarihi eserlerin önemine değinerek şöyle dedi:

"Yapım aşamasında burayı gezdiğimde, vali konağını buraya taşımayı düşündüm. Yalnızca bahçesi eksik. Burada yaşamak o kadar güzel olur ki. Ahşapın görüntüsü bile insanı dinlendiriyor. Dolayısıyla, geçmişten geleceğe köprü olacak bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konak, İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesinde sosyal tesisleri işten Buruciye A.Ş.'nin idare merkezi olarak kullanılacak.

FOTOĞRAFLI

SİVAS'TA ASIRLIK KONAK RESTORE EDİLDİ

SİVAS'TA ASIRLIK KONAK RESTORE EDİLDİ

SİVAS'TA ASIRLIK KONAK RESTORE EDİLDİ