SİVAS'TA DAHA YEŞİL BİR SİVAS SLOGANIYLA AĞAÇLANDIRMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

SİVAS'TA DAHA YEŞİL BİR SİVAS SLOGANIYLA AĞAÇLANDIRMA      ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Sivas'ta, "Daha Yeşil Bir Sivas" sloganıyla ağaçlandırma şenliği düzenlendi.

Sivas'ta, "Daha Yeşil Bir Sivas" sloganıyla ağaçlandırma şenliği düzenlendi.

Sivas Belediyesi, Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Ahlak Kültür ve Çevre Derneği'nin (AKÇED) başlattığı "Sen Yoksan Kimse Yok" adlı ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde, Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'nda "Daha Yeşil Bir Sivas" sloganıyla ağaçlandırma şenliği gerçekleştirildi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından fidan dikimine geçildi. Bin adet fidanın toprakla buluşturulduğu şenlikte, "Sen Yoksan Kimse Yok" adlı kampanya kapsamında 1000'er adet fidan diken Ülkü, Mevlana, Muzaffer Sarısözen ilköğretim okulları ile Abdussamed Bal İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bir şehrin gelişiminin sadece mimarisinden, yollarından ibaret olmadığını belirterek, "Yeşillik yoksa medeni bir şehir olamaz diye düşünüyorum" dedi.

Belediye olarak yeşile ve ağaca önem verdiklerini dile getiren Ürgüp, "Geçen yıl 35 bin fidan dikildi, 30 bin gül diktik. Bu yıl da 'Sen Yoksan Kimse Yok' kampanyası kapsamında 50 bin fidan dikimi gerçekleşti" diye konuştu.

Ürgüp, konuşmasının ardından fidan dikti. Fidan dikim şenliğine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda zabıtaların da aralarında bulunduğu belediye personeli de fidan dikti.