Sivasta genç işadamı, domuz gribinden vefat etti

Sivasta genç işadamı, domuz gribinden vefat etti

Sivas’ta yüksek ateş ve zatürre şikayetiyle hastaneye kaldırılan işadamının domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün neden olduğu akciğer iltihabı ve akciğer yetmezliği nedeniyle vefat ettiği açıklandı. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık...

Sivas’ta yüksek ateş ve zatürre şikayetiyle hastaneye kaldırılan işadamının domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün neden olduğu akciğer iltihabı ve akciğer yetmezliği nedeniyle vefat ettiği açıklandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Atar, hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi altına alındı. Bir özel güvenlik şirketinin de sahibi olan 40 yaşındaki Atar, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 3 çocuk babası genç işadamı, dün Ulu Cami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, yoğun bakımda tedavi gören hastanın H1N1 virüsünün neden olduğu akciğer iltihabından vefat ettiğini ifade etti. Hastanın bir süredir yüksek ateş ve zatürre şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi gördüğünü, doktorların domuz gribinden şüphelenmesi üzerine Ankara’ya gönderilen numunelerinin de pozitif çıktığını söyledi.

CİHAN