Sivasta İş Yerlerine Türkçe Tabela

Sivasta İş Yerlerine Türkçe Tabela

SİVAS Belediyesi'ne ait sosyal tesislerin girişindeki tabelada yer alan yabancı kelimelerin yerine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in katıldığı törenle Türkçe karşılıkları yazıldı.Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde...

SİVAS Belediyesi'ne ait sosyal tesislerin girişindeki tabelada yer alan yabancı kelimelerin yerine, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin'in katıldığı törenle Türkçe karşılıkları yazıldı.

Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bulunan yabancı isimli tabelaların Türkçe isimle değiştirilmesi için tören düzenlendi. Esnafın da Türkçe isim kullanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı AK Partili Sami Aydın, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, "Anlaşılabilir ve anlatılabilir bir Türkçe olması için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Kelimenin kökeninin yanı sıra halk arasındaki geçerliliği ve kullanış sıklığının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çayı çayevinde içiniz. O zaman mantık, zihin, bağlantıyı daha rahat kurar. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı hassasiyetinden dolayı kutluyorum. Belediye, yalnız, ulaşım, su, elektrik hizmeti veren bir kuruluş değil. Dil kirliliği veya dil temizliği de belediyenin hassasiyet alanı içerisindedir" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise "Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne geçen hafta bir ziyaret yaptım. Görüştüğüm öğrencilerin talebi üzerine bu çalışmayı başlattık. Çevre dediğimiz zaman sadece yaşadığımız fiziki alanlar akla gelmemeli. Belediyeler olarak dilimize, örfümüze, geleneğimize sahip çıkamıyorsak diğer yaptığımız işler ne kadar mükemmel olursa olsun bir eksikliğimiz olduğu muhakkaktır" dedi.

Daha sonra belediye sosyal tesislerinin girişinde bulunan tabelalarda yer alan 'Restaurant' kelimesi 'Yemekevi' olarak, 'Kafeterya' kelimesi de 'Çayevi' olarak görevlilerce değiştirildi. Levhada yer alan 'Self servis' yazısı ise silindi.

FOTOĞRAFLI

SİVAS'TA İŞ YERLERİNE 'TÜRKÇE' TABELA

SİVAS'TA İŞ YERLERİNE 'TÜRKÇE' TABELA

SİVAS'TA İŞ YERLERİNE 'TÜRKÇE' TABELA