Siverek'te Öğrenciler "Kadına Şiddet"i Canlandırdı

Siverek'te Öğrenciler "Kadına Şiddet"i Canlandırdı

Ortaokul öğrencileri düzenledikleri yıl sonu sergisinde çocuk yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddeti canlandırdı

Siverek ilçesinde ortaokul öğrencileri, hazırladıkları yıl sonu sergisinde "çocuk yaşta evliliğe ve kadına yönelik şiddete" dikkat çekti. 

Halit Gülpınar Ortaokulu tarafından düzenlenen teknolojik tasarım sergisi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından açıldı.

Sokakta çalışan çocuklar, çevre kirliliği ve afiş tasarım gibi eserlerin yer aldığı sergide öğrenciler, temsili olarak çocuk yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddeti canlandırdı. Sergide, kadına şiddet uygulayanlar demir parmaklıkların arasında gösterildi. 

Sergiyi gezen Yılmaz, öğrencileri tebrik ederek, sergilenen çalışmaları inceledi.

Şiddete karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Kadına şiddet' deyince en çok erkeklerin karşı çıkması gerekiyor. Maalesef  ülkemizde son dönemde üzücü olaylar yaşandı. İnşallah bundan sonra başta  kadına uygulanan ve  her türlü şiddetin ortadan kalktığı hukuk kurallarının hüküm sürdüğü, bir ülkeye kavuşuruz" dedi.

 Sergiyi hazırlayan teknoloji tasarım öğretmeni Akif Çiftil de sergisinde kadına şiddet, erken yaşta evlilik, sokakta  çalışan çocukların sorununa karşı duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı