SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ JAPONYA'DAN DÖNDÜ

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ JAPONYA'DAN DÖNDÜ

Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'ya giden sivil savunma ekipleri yurda döndü. Ekipte yer alan Bursalılar, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'ya giden sivil savunma ekipleri yurda döndü. Ekipte yer alan Bursalılar, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Türkiye'den Japonya'ya giden 33 kişilik ekip, görevlerinin bitmesinin ardından yurda döndü. Ekipte yer alan Bursa Arama Kurtarma AKOM Müdürlüğünde görevli 9 personel de Bursa'ya geldi. Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, beraberindeki 9 kişilik grupla Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret ederek Japonya'da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Grup sorumlusu Yalçın Mumcu, Türkiye Büyükelçiliği ve Japon yetkililerin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Orada memleketimizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olduk. Zor durumdaki insanlara yardımcı olmak için canla başla çalıştık. Bizim bu gayretli çalışmamızı görünce çok memnun oldular. Enkaz altından ceset çıkarılmasından araç ve eşyaların kurtarılmasına kadar birçok konuda yardımcı olduk. Normalde pazar günü dönecektik ancak Japonya dış işleri birinci yardımcısı bizimle görüşmek

istemiş. Görüşmeye gittiğimizde yapılan çalışmalardan övgüyle bahsetti. Bu çalışmaların Türk-Japon dostluğuna büyük katkı sağlayacağını ifade etti" dedi.

ENKAZ ALTINDAN ANNESİNİ ÇIKARAN TÜRK EKİBİN YANINDAN AYRILMADI

Ekipte yer alan Engin Serkan Gülay ise, başından geçen ilginç bir olayı anlatarak, "Kaldığımız yerde bir Japon, 'Enkaz altında annem var' deyip bizden yardım istedi. Aramalar neticesinde annesini bulduğumuzda bana sarılarak elimdeki eldivenleri istedi. Ben de verdim. Daha sonra gidip yiyecek bir şeyler getirdi. Yanımdan hiç ayrılmıyordu. Yaşça büyük olmasına rağmen, ben oturuyorum, o oturmuyor. 'Niye gitmiyor' diye sorduğumda, 'Senin git demeni bekliyor' dediler. Çok büyük saygıları var. Ben sekiz defa

eğildim, o dokuz defa eğildi" şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput, Türkiye'den giden ekibin insanlık adına çok faydalı bir iş yaptığını belirterek, "Sizler orada hem ülkemiz hem de insanlık adına çok hayırlı bir hizmet yaptınız. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk köprülerinin güçlenmesini sağladınız. Büyük fedakarlık yaptınız. Canınızı tehlikeye attınız. Ama büyümek böyle olur. Kimse yattığı yerde büyük olmuyor. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi.