Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni

Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Adını doğru koymak lazım, İslam dünyası bugün bir fetret dönemi yaşıyor. Suni sınırlar, parçalanmış kalpler, tel örgülerle ayrılmış ruhlar İslam dünyasını sarmış durumda"- "Bir insanın ölümünü bütün insanlığın ölümü olarak kab

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının bugün bir fetret dönemi yaşadığını belirterek, "Suni sınırlar, parçalanmış kalpler, tel örgülerle ayrılmış ruhlar İslam dünyasını sarmış durumda" dedi. 

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün petrol, doğal kaynaklar ve mezhep adına birilerinin fütursuzca mazlumların ahını aldığını, masumların kanını akıttığını söyledi.

Kula kulluğun, adı konulmamış bir kölelik halinde giderek güçlendiğini dile getiren Erdoğan, kan dökmeyi, zulmü, terörü, şiddeti kendilerine yöntem olarak belirleyenlerin iktidarının her geçen gün yaygınlaştığını kaydetti.  

- "İslam dünyası fetret dönemi yaşıyor"

Erdoğan, bu coğrafyada, hiçbir dönemde kavmiyetçiliğin, mezhepçiliğin, zalimliğin bugünkü kadar prim yapmadığını anlatarak, "Adını doğru koymak lazım, İslam dünyası bugün bir fetret dönemi yaşıyor. Suni sınırlar, parçalanmış kalpler, tel örgülerle ayrılmış ruhlar İslam dünyasını sarmış durumda" diye konuştu.  

"Zannetmeyin ki zulüm payidar olur, bu fetret dönemi ilanihaye devam eder" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Müslümanlar elbet Rahmet Peygamberinin yolunu, izini yeniden bulacak. Bu konuda hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Unutmayın, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Gençler, bu hadisi şerifi sindirmiş bir millet olarak, bir insanın ölümünü, bütün insanlığın ölümü olarak kabul ediyoruz. Hangi ad altında olursa olsun, bizleri bilinmeze, kaosa itmek isteyenlere karşı yekvücut olacak, buna dimdik karşı duracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hadiste, "Kim Müslüman kardeşinin onurunu savunursa, Allah da kıyamet günü onun yüzünden cehennem ateşini salar" dendiğini belirterek, şunları aktardı:

"Kardeşlerimizin onurunu, kendi onurumuz olarak görüyoruz. Yüce Peygamberimizin emanetini hakkıyla taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Elbette onu sevmek, onun ümmeti olmak, kutlamalara sıkıştırılamayacak kadar büyüktür. Hazreti Muhammed'i sevmek, mirasını üstlenmek, sünnetini yaşamak demektir. Mahallemizde yetim olan mı var? Karnı aç olarak uykuya dalan mı var? Eşinden zulüm gören bir kadın mı var? Buna rağmen biz hayatımızı hiçbir şey yokmuş gibi sürdürüyor muyuz? Öyleyse biz o nebinin emanetini hakkıyla yerine getiremiyoruz demektir. Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, İslam adına, din adına kelleler, başlar kesiliyorsa, Müslümanın itibarına, şerefine her gün lekeler sürülüyorsa, onun mirasına layık olamamışız, ilkelerini sürdüremiyoruz demektir."

- "Hak yolundan sapmadan bu davayı sürdürmeliyiz"

Dünya yaratıldıktan sonra nice devletlerin kurulduğunu, medeniyetlerin inşa edildiğini, sayısız orduların memleketleri işgal ettiğini aktaran Erdoğan, "Nice millet, nice şahsiyet geldi geçti. Dünyada batıl olduğu gibi hak da kıyamete kadar devam edecek. Bizler istikametimizi bozmadan, hak yolundan ayrılmadan, zalimlerin metotlarını benimsemeden, bu davayı sürdürmek zorundayız" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, merhameti, şefkati, ahlakı ve vicdanı bir an bile elden bırakmadan, her ne olursa olsun adaletten bir an olsun şaşmadan mücadelelerini devam ettireceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umut bizde yeşermeli. Sevgi ve kardeşlik bağları bizde filizlenmeli. Üstat Necip Fazıl'ın dediği gibi; Ey insan, sana son sığınak, son peygamberin hırkasında. El emin olan, sadelikten, mütevazı yaşamaktan bir nebze uzaklaşmayan, cesareti, vefayı, tevazu ve cömertliği hiçbir durumda terk etmeyen Peygamberimizin yolu, bizim de yolumuz olacaktır. Varlığıyla tüm beşerin hayranlığına mazhar olan Hazreti Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri, güçlü imanı, gün geçtikçe daha çok hayatımızın merkezine yerleşecektir."

Bunun bilincinde olan gençlerin varlığının giderek çoğaldığını gördükçe, gözlerinin arkada kalmayacağını dile getiren Erdoğan, "Rabbim bizleri, Peygamberimize layık hayırlı ümmetlerden eylesin. Yüce Mevla'dan Peygamberimizin şefkatine nail olmak, mahşerde ona mahcup olmamak için dua ediyorum. Rabbim, cümlemizi Peygamberimize layık olanlardan eylesin" ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmaya katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı