''Siz zaten bölünmüşsünüz !''

''Siz zaten bölünmüşsünüz !''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Erzincan İlçe Kongresi'ne katıldı.

Irak temaslarının ardından Ağrı Patnos'a geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün deErzincan Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. Konuşmasında, "CHP'yi MİTkarıştırıyor." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Başbakan, tam da o esnada önüne gelen bir not üzerine "Şu an öğrendim.Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. Kendilerine taziyelerimi sunuyorum" dedi ve eleştirilerini burada noktaladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"MUSALLA TAŞINA KADAR BERABERİZ"

"Her şehrimizin davamızda ayrı bir yeri var. Erzincanımız biraz önce söylediğim manevi önderleriyle Anadolu'daki irfanımızın önemli şehirlerimizden biridir. Ticaret yollarının kesiştiği çalışkan insanların diyarıdır Erzincan. Yiğit insanların diyarıdır burası. Eğer şehre ve ülkeye bir işgal olmuşsa ayağa kalkan direnen ve istiklalini Kazım Karabekir ile kazanan bir şehirdir Erzincan. Deprem olduğunda büyük acılar içinde hiç bir fark gözetmeden her bir Erzincanlı ile omuz omuza verip deprem karşısında direnç gösterenlerin şehridir Erzincan. Ak Parti kurulduğu andan itibaren her zaman arkamızda durmuş destek vermiş bir şehirdir. Binali Yıldırım kardeşim olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbimin rahmetine kavuşanlara rahmet diliyorum. Yaşayanlara bu yol uzun bir yoldur. Nasıl 12 yıl boyunca birlikte olduysak musalla taşına kadar beraber olacağız diyorum. Hani birilerinin hani düşseler diye kumpaslar kurduğu Gezi, 17-25 Aralık'ta bize sahip çıkan Erzincanlılara teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığında en güçlü desteği veren Erzincanlılara Cumhurbaşkanımız adına teşekkür ediyorum. Biz de her zaman Erzincan'ın emrinde olduk. 5 Milyar tutarında yatırımlar yapıldı.

Erzincan bütün imkanları seferber ederek bir bilim merkezi olma yolunda. ErzincanÜniversitesi en hızlı gelişen üniversitelerimizden biri ve 20 bine yakın öğrenciyi bünyesinde bulunduruyor. 2 Bin konutla Erzincan'ı inşallah yeniden inşaa ediyoruz.Erzincan bir bütün. Biraz önce bekledğiniz müjdeyi veriyorum. Erzincan'a 200 yatak kapasiteli bir hastaneyi hemen başlatıyoruz. Erzincan can insanların şehridir, kensiyle barışık olanların şehridir. Bunu da yeni hamlelerle pekiştireceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER: BECERİKSİZLİĞİNİN FATURASINI BAŞKALARINA KESME

Biz kongre yaptık adını vefa koyduk. CHP ise ihtilafların tartışmaların ürünü oldu. SayınKılıçdaroğlu'nun son dönemde neler dedi ve neler yaptı? Ne oldu, Kılıçdaroğlu'na aday gösterilenlerin 3/1'i oy vermedi. İhtilaflar yaşandı her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Bir kısmı ulusalcı dedi bir kısmı yenilikçi dediler.

Genel Merkez'e mescit açacağız dediler, fırtına koptu. Dersim konusunda geçmişle hesaplaşmaktan korktuğu için Kılıçdaroğlu bir şey söyleyemedi. Bir genel başkan yardımcısı yarım yamalak bir şey söyledi. Diğerleri çıktı 'biz katılıyoruz' dedi. Bu nasıl parti? 'MİT CHP'yi bölmeye çalışıyor' dedi. Allah aşkına siz zaten bölünmüşsünüz. Kendi milletvekili Rıza Türmen bunu söylüyor. Kılıçdaroğlu, kendi beceriksizliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. Oynayamayan gelin yerim dar, yenim kısa dermiş.Kılıçdaroğlu koordinatörlük bile yapamıyor, bunu örtmek için MİT'e yüklenmeye çalışıyor. MİT, Musul'daki Başkonsolosluk çalışanlarımızı kurtararak tüm milletimizin takdirini kazanmıştır. MİT, yurtdışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir ama CHP'yi kurtaramaz. 7 Şubat'ta MİT'e yönelik komployu hazırlayan çevreler bunuKılıçdaroğlu'nun kulağına fısıldamıştır.

VEFAT NOTU GELDİ

Davutoğlu, eleştirilerini sürdürürken önüne gelen bir not üzerine "Şu an öğrendim.Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. Kendilerine taziyelerimi sunuyorum." dedi.

DERSİM TARTIŞMASI

Biraz sonra Tunceli'ye de geçeceğim. Sayın Bahçeli bir kez zikretmiştim. Bizim felsefemizde Şeyh Edebali insanı yaşat ki devlet yaşasın der. Devletin yaşaması için bütün insanların mutlu devlete bağlı ve devletine mutmain olması lazım. Dersimolaylarında CHP'nin özür dilemekten kaçındığı Dersim olaylarında öylesine acı hatıralar yaşanmıştır ki trajediler oluşmuştur. Devlet hukukla idare ediliyor. İdama mahkum olan yaşlı bir zat ve oğlu dönüp tek bir ricada bulunmuşsa ve bari oğlumun acısını bana göstermeyin dediğinde oradaki yetkililer devletin yetkilileri o yaşlı zata işkence olsun diye önce oğlunu idam ediyorlarsa bu devletin bekasına katkıda bulunmaz sarsar. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti devletini ebediyen kaim kılacaksak öncelikle devlet ve milleti buluşturmak zorundayız. Devlet zulüm yapmışsa o zulme karşı çıkmak devleti savunmaktır.

"KAMU DÜZENİNİ KORUMAYA KARARLIYIZ"

Biz her zaman baskıya dayatmaya vesayete karşı çıktık karşı çıkmaya devam edeceğiz. Milleti devletle buluşturma yeni bir aidiyet bağı kurmaya kararlıyız. Buradan bütün vatandaşlarıma tekrar sesleniyorum. Gün barış, muhabbet, çözüm ve gelecekle ilgili olarak birlikte yürüme günüdür. Gün ayrışma günü değildir. Aksine bugün birliğimizi beraberliğimizi tahkim etme günüdür. HDP çözüm süreci konusunda attığımız bütün adımları bir tarafa iterek 6-7 Ekim'de Kobani'yi bahane ederek bir çok şehrimizde vandallığa zemin oluşturacak çağrılarda bulundu. Siyaseti bir tek biz yaparız bir tek bizim sözümüz geçer diyerek evlere iş yerlerine binalara saldırılarda bulunuyorlar. Hemen ardından kamu düzeni ile çözüm süreci birbirine alternatif değildir kamu düzenini korumakta kararlıyız dedi. Bundan sonra her yerde bütün vatandaşlarımızın derdini çözüme kavuşturmak üzere yolumuza devam edeceğiz.

Ak Parti ile diğer parti arasındaki fark şu. Cuma güne Erbil'de idik, dün Patnos'ta idikErzincan'a geldik arada İstanbul'a uğradım. Bu 4 günlük program bizim dünya görüşümüzü de yansıtıyor. Bağdat'ta herkesle kucaklaştık. Erbil'de her birinizin bulunmasını isterdim. Kıldığım Cuma namazında hoca Arapça, Kürtçe ve Türkçe hutbe okudu. İşte bunu istiyoruz. Herkesin kardeş olduğu bir dünya istiyoruz. Oradanİstanbul'a geçtik. Dün de Patnos'taydık şimdi Erzincan'dayız birazdan Tunceli'ye geçeceğiz. Acaba hangi genelbaşkan bunları yapabilir? Bazıları için kongre yapmak mümkündür ama Tunceli'ye geçmek mümkün değildir. Ak Parti bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalanır ve dalgalanacak.

Türkiye'nin geleceği ile artık Ak Parti kadrolarının vizyonu tam bir bütünlük arz etmektedir. Türkiye'nin her yerinde bu milletin temsil gücünü taşıyan tek parti Ak Parti'dir. Bütün bu kongrelerimizi şölene dönüştürdüğümüz için her birinize teşekkür ediyorum. Bize bu coşkuyu yaşattığınız için. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum."