Şoförlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Şoförlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Bursa Orhangazi Şoförler ve Otomobilciler Odası, Servisçiler Kooperatifi ve Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi ile birlikte üyelerine yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu eğitim programı düzenledi.

Bursa Orhangazi Şoförler ve Otomobilciler Odası, Servisçiler Kooperatifi ve Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi ile birlikte üyelerine yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu eğitim programı düzenledi. Şoförler Odası toplantı salonundaki eğitim programına çok sayıda şoför katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından bu konuda esnafları bilgilendirmek isteyen Orhangazi Şoförler ve Otomobilciler Odası, Servisçiler Kooperatifi ve Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi ile birlikte, ilçede hem şehir içi hem de şehirler arası yollarda şoför esnaflığı yapan esnafa yönelik eğitim programı düzenledi.
Orhangazi Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı salonunda yapılan eğitim seminerinde şoförlere eğimi Enmac Yönetim ve Çevre Danışmanlığı Kalibrasyon Eğitim Şirketi'nden uzman Bekir Bayırlı ile çevre mühendisi ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Cansu Dağ verdi.

İş sağlığı ve güvenliği kanununun tüm esnafları ve işletmeleri ilgilendirdiğini vurgulayan Enmac Bölge Sorumlusu Bekir Bayırlı, iş sağlığı anlamında gerekli önlemleri almayan ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğine vurgu yaparak eğitimin önemine değindi.

Cansu Dağ ise iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindi. Dağ, “30 Haziran 2012'de 6331 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile artık çalışan herkesin kanun kapsamına girdiğini, patronundan, personel müdürüne ve işçisine kadar herkes kanun kapsamına girmiştir. Bu kanun ile iş kazaları ve meslek hastalıkları yaşanmadan bu sıkıntıları oluşturan etkenlerin ortadan kaldırılması ve iş sağlığı ile güvenliği uzmanlarının bu durumları en başından tespit ederek önlem alabileceklerdir. Yani testi kırılmadan önlemi alınacak.” dedi.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, “Amacımız iş verimini ve kalitesini artırmak. İşçilerimize çalıştıkları mekanlarda yaşanabilecek iş kazaları, meslek hastalıkları ve benzeri riskler hakkında aydınlatıcı bilgiler verirdik. Bu tür bilgilendirme eğitimlerimiz dönem içerisinde devam edecek.” diye belirtti. Program sonunda ise uzmanlar şoförlerin sorularını cevapladı. CİHAN