Soğuk su yüzünden ölmüşler

Soğuk su yüzünden ölmüşler
Güncelleme:

Güney Kore'de yüzlerce öğrencinin öldüğü feribot faciasından şoke eden ayrıntı...

Güney Kore'de, yüzlerce öğrencinin öldüğü feribot faciasında kaptan Lee Joon-seok, kurban ailelerinin önünde başını eğip özür diledi, "Su çok soğuk, akıntı kuvvetliydi. Yolculardan yerlerinden ayrılmamalarını istedim" dedi.

Güney Kore'nin güneybatı kıyısı açıklarında çarşamba günü meydana gelen feribot kazasının ardından şimdiye kadar 29 kişinin öldüğü kesinleşti. 273 kişinin hâlâ kayıp olduğu kaza sonrasında 174 yolcu kurtarıldı. Hakkında soruşturma başlatılan kaptan Lee Joon-seok (69) ise dün denizcilik kurallarının ihlali ve yardıma muhtaç kişileri yalnız bırakmak gerekçeleriyle gözaltına alındı.

İŞTE BATAN FERİBOTUN SON GÖRÜNTÜLERİ - FOTO-GALERİ

Kurbanların ailelerinin önünde başımı eğip özür diliyorum" diyen Lee, "kazanın hemen öncesinde yardımcısına rota talimatlarını verip kısa süreliğine yatak odasına gittiğini ve kazanının bu sırada meydana geldiğini" söyledi. Kaza sonrasında geminin geç tahliye edilmesinde hatası olduğunu kabul eden Kaptan Lee, "İlk anda yolculardan yerlerinden ayrılmamalarını istedim, çünkü kurtarma tekneleri henüz olay yerine ulaşmamıştı. Su çok soğuktu ve akıntı çok kuvvetliydi. Tahliye sırasında yolcuların can yelekli olsun ya da olmasın suda sürükleneceğini düşündüm" dedi.

3'ÜNCÜ KAPTAN İLK KEZ DÜMENE ÇIKMIŞ
Mürettebattan dün gözaltına alınan, kaza anında dümenin başında bulunan üçüncü kaptan Cho Joon-ki de gazetecilere, olay anında "dümen dişlisinin beklenmedik biçimde hızlı dönmeye başladığını" söyledi. 25 yaşındaki üçüncü kaptanın ayrıca feribotun seyrettiği sularda ilk kez dümene geçtiği ortaya çıktı.