Şok taciz iddiası: ''Bakir olduğumu bildiği için...''

Şok taciz iddiası: ''Bakir olduğumu bildiği için...''

ABD'li ünlü komedyen Bill Cosby'yi cinsel tacizle suçlayan kadınların sayısı giderek artıyor.

Amerikan kamuoyu tarafından iyi tanınan avukat Gloria Allred'in Los Angeles'taki ofisinde basın toplantısında konuşan Lisa Christie, Pamela Abeyta ve Sharon Van Ert, gözyaşları içinde başlarından geçen olayları anlattılar.

ABD eski güzellik kraliçelerinden Christie, Cosby ile 18 yaşında modellik ve oyunculuk yaparken tanıştığını söyledi. İlk iki yıl boyunca "bakire olduğunu ve iyi bir Hıristiyan olarak yetiştirildiğini bildiği için" Cosby'nin kendisine bir şey yapmaya çalışmadığını belirten Christie, daha sonra ise ünlü komedyenin tavrında değişiklikler olduğunu söyledi.

Cosby'nin kendisiyle cinsel ilişkiyle girmesi için baskı yapmaya çalıştığını öne süren Christie, "Bana, onunla yatmazsam, kariyer yapamayacağımı söyledi" iddiasında bulundu.

Christie, "Ona cevabım, 'Kendinden utanmalısın Sayın Amerika'nın Baba Figürü, benden büyük çocukların var' oldu" diye konuştu.



'İLAÇLA UYUTUP CİNSEL İLİŞKİYE ZORLADI'

Playboy dergisine çıkmak istediğini söyleyen Pamela Abeyta ise Cosby ile 1979'da 25 yaşındayken tanıştığını ve içkisine ilaç atan ünlü komedyen tarafından bayıltıldığını, ardından da "kendini Cosby'nin yatağında bulduğunu" iddia etti.

Cosby ile 1976 yılında California'daki bir caz kulübünde garsonluk yaparken tanıştığını söyleyen Sharon Van Ert da ünlü oyuncu tarafından otomobilde ilaçla uyutularak cinsel ilişkiye zorlandığını öne sürdü.

Daha önce de onlarca kadının cinsel taciz iddialarıyla karşı karşıya kalan 78 yaşındaki Cosby, bu suçlamalardan biri nedeniyle 9 Ekim'de ifade verecek.