SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN ANNELERİ DE MESLEK SAHİBİ OLACAK -ÇALIŞMA YAŞAMINDA RİSK GRUPLARI-MESLEKİ BECERİ KAZANDIRMA PROJESİİŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN ANNELERİ DE MESLEK SAHİBİ OLACAK      -ÇALIŞMA YAŞAMINDA RİSK GRUPLARI-MESLEKİ BECERİ KAZANDIRMA      PROJESİİŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin annelerine yönelik "Çalışma Yaşamında Risk Grupları-Mesleki Beceri Kazandırma Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyelerinin annelerine yönelik "Çalışma Yaşamında Risk Grupları-Mesleki Beceri Kazandırma Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Sahnesi'nde düzenlenen imza töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Başkanı Ali İlkbahar tarafından imzalandı.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de imza törenine katıldı.

İmza töreninde, "Sokakta Çalışan Çocuklar Müzik Grubu" topluluğundaki çocuklar çeşitli marşlar söyledi.

Törende konuşan Akyıl, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ülkemizin istihdamı için büyük projelere imza attık. Bu projeninde bunlardan birisi olduğunu düşünüyoruz. Çalışma yaşamında risk grupları vardır, ortak yapılan bu proje ile bu risk gruplarınında çalışma hayatına katılımı sağlanacak" dedi.

Vural da Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursların artmasını ve devamını istediklerini söyledi.

Bozkurt ise projenin 20 yıllık meslek hayatında manevi olarak da tatmin yaşatan bir proje olduğunu, 100 kişi olarak belirtilen velilerin daha çok olmasını istediklerini ifade ederek, katkılarından dolayı Nevin Gökçek'e de teşekkür etti.

Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Nevin Gökçek de projenin hayırlı olmasını dilediğini ve projeden yararlanacak olanlar adına çok mutlu olduğunu ifade etti.

Gökçek, kursa gidenlerin büro temizliği, ütü ve hasta bakıcılığı yapacağını, sigortalarının yapılacağını ve paralarını alacaklarını, belirterek, "Kendi paranızı kazanırsanız daha dik ve güvenli olursunuz. Bir çocuk ve anneyi topluma kazandırabiliyorsak bu çok önemli" dedi.