Somalı Kadınlar İçin Pedal Çevirdiler

Somalı Kadınlar İçin Pedal Çevirdiler

- DÜNYANIN lider araştırmacı aşı ve ilaç firmalarından GlaxoSmithKline (GSK), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan Soma İlçesi'nde halka moral vermek ve farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk...

- DÜNYANIN lider araştırmacı aşı ve ilaç firmalarından GlaxoSmithKline (GSK), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan Soma İlçesi'nde halka moral vermek ve farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk projesini uygulamaya koydu. Turuncu Pedal Hareketi Projesi için İstanbul'dan bisikletleri ile yola çıkan gönüllüler, 244 kilometre pedal çevirdi.

İstanbul'dan Soma'ya yola çıkan gönüllü GSK çalışanları, GSK Turuncu Hareket Sosyal Sorumluluk Kulübü ile birlikte hayata geçirdikleri Turuncu Pedal Hareketi Projesi kapsamında, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği ile birlikte 3 gün boyunca pedal çevirdi. İstanbul'dan Soma'ya 244 kilometrelik parkurda, kat edilen her 2 kilometre başına, Halk Eğitim Merkezi'ndeki dikiş nakış kursunu tamamlayan kadınlara bir dikiş makinası hediye edildi. Programa GSK ve TOG yetkililerinin yanı sıra, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna ve çok sayıda davetli katıldı. Soma Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan GSK Türkiye ve Kafkasya Bölgesi'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Genel Müdür Dr. Emin Fadıllıoğlu, şöyle dedi:

"GSK olarak, dünyanın 115 ülkesinde, insanların yaşam kalitelerini artıracak sağlık çözümleri üretirken, onlara bu çözümleri en kusursuz şekilde sunabilmek için topluma karşı sorumluluk bilinciyle de hareket ediyoruz. Soma unutulmasın diyerek bölge ekonomisine sürdürülebilir bir destek sağlamak amacıyla pedal çevirmeye karar verdik."

KADINLARIN GÜÇLENMESİ HEDEFLENDİ

Projenin oluşturulmasından önce, Soma'daki temel ihtiyaçların saptanması ve en faydalı şekilde kurgulanması için Ağustos ayında 35 toplum gönüllüsü genç aracılığıyla saha araştırması yaptıklarına dikkat çeken TOG Genel Müdürü Evren Ergeç ise "Bu süreçte özellikle genç kadınların ekonomik açıdan güçlenmesinin, böylesi hassas bir dönemin atlatılmasında önemli olduğunu tespit ettik. Turuncu Pedal Hareketi Projesi'nin uzun soluklu olması için Soma Halk Eğitim Merkezi ile çalışmayı son derece önemli buluyoruz. Bu projenin burada yaşayan tüm gençlere farklı sosyal sorumluluk projeleri için örnek olmasını umuyoruz" diye konuştu.

TURUNCU HAREKET

GSK Türkiye çalışanlarından oluşan sosyal sorumluluk kulübü Turuncu Hareket, Soma'da eş ve yakınlarını kaybeden kadınlara karşı yardım kampanyası düzenlemek istemesiyle doğdu. Bu doğrultuda, bölgedeki ihtiyaçları daha önce de işbirliği yaptığı TOG desteğiyle belirleyen GSK Türkiye, bölge kadınlarına hanelerine ek gelir getirecek iş fırsatları ile tanıştırmak üzere eğitim vermeye ve eğitimlerini gelire dönüştürebilmelerine destek sağlamaya karar verdi. Kamuoyunun dikkatini bir kez daha bölgeye çekmek isteyen Turuncu Pedal Hareketi, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği desteği ile gönüllü GSK çalışanlarından oluşan 17 kişilik bisiklet ekibiyle yola çıktı. İstanbul, Bandırma, Balıkesir, Akhisar rotasını takip eden ekip 20 Ekim'de Soma'ya vardı. Bisiklet turuna katılamayan GSK çalışanları ise, GSK Türkiye ofisinde yer alan kondisyon bisikletinde 200 kilometreyi tamamlamak üzere pedal çevirerek, daha fazla dikiş makinesi bağışına katkıda bulunurken, açılan TOG destek fonuna da bağış yaparak projeye destek oldu.

FOTOĞRAFLI

SOMALI KADINLAR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

SOMALI KADINLAR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

SOMALI KADINLAR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER