Son anda kurtardılar !

Son anda kurtardılar !

Eskişehir'de kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara kanan kadın, son anda engellendi.

Eskişehir’de 41 yaşındaki Gülcan Akdeniz, telefonda kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişilerin isteği üzerine bankadan 6 bin 555 lira çekip bunu havale etmek için PTT şubesine gitti.  Polisler, yakınlarının ihbarı üzerine Gülcan Akdeniz’in para yatırmasını son anda engelledi.

Olay, öğle saatlerinde İki Eylül Caddesi’nde meydana geldi. Gülcan Akdeniz’i cep telefonundan arayıp kendilerini emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişiler "Kuyumcu soyuldu, kimlik bilgileriniz orada bulundu. Banka hesabınızdaki paraları çekecekler. Onlardan önce bankaya siz gidip çekin ve size vereceğimiz hesap numarasıyla parayı PTT şubesinden havale edin. Bizim onları yakalamamız an meselesi" dedi.
 
Telefondaki şüphelilerin sözlerine inanan Gülcan Akdeniz, evdeki yeğenine bankadan para çekip oradan da PTT şubesine gideceğini söyledi. Akdeniz banka şubesine gittikten sonra durumdan şüphelenin yeğeni 155 polis imdat hattını arayıp mor başörtüsü takan teyzesinin dolandırılabileceği ihbarını yaptı. İhbar üzerine banka ve PTT merkez şubesine polis ekipleri sevk edildi.
 
Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’nde görevli polisler PTT içerisindeki gişeden 6 bin 555 lira parayı havale etmek isteyen Gülcan Akdeniz’in yanına giderek dolandırılacağını belirtip para yatırmasını engelledi. Akdeniz, baygınlık geçirince polisler ambulans çağırdı. Gelen sağlık ekibi tarafından ambulans içerisinde gerekli müdahalesi yapılan Gülcan Akdeniz daha sonra ifadesi alınmak üzeren polis merkezine götürüldü. 
 
MOR BAŞÖRTÜSÜNDEN TANINDI

Akdeniz, burada başına gelenleri şöyle anlattı:
 
"Bana telefon edenler ’Emniyet Müdürüyüm’, ’Savcıyım’ dedi. Telefonda telsiz konuşmaları geliyordu. Bana kuyumcu soyulduğunu, kimlik bilgilerimin de orada bulunduğunu söylediler. Birkaç ay önce kimliğimi kaybetmiştim. Böyle söyleyince çok korktum ve onlara inandım. Yeğenim polisi arayıp durumu bildirmiş. Polisler de mor renk başörtümden beni tanıyıp yanıma geldi. Dolandırılacağımı söylediler.  O an baygınlık geçirmişim."