Son ankette CHP ve HDP'ye kötü haber !

Son ankette CHP ve HDP'ye kötü haber !

Genel seçimlere 3 ay kala yapılan son ankette CHP yüzde 35 hedefini yakalayamadı. HDP ise barajın altında kaldı.

OPTİMAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan son anket çalışmasında Ak Parti'nin tek başına iktidar olacağı öngörülürken, yapılan ankette HDP'nin barajı aşamadığı görülüyor.

Son iki seçimin en yakın tahmin sonuçlarını veren, son çalışmasında Haziran 2015 seçimlerini masaya yatırdı. 26 ilde, 3546 kişiyle yüz yüze yöntem ile Nuts 2 kapsamında yapılan çalışmada, AK Parti'nin açık ara iktidar olacağı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef olarak gösterdiği yüzde 35 hedefine varamayacağı, HDP'nin ise barajı aşamayacağı tahminlerine varıldı.

OPTİMAR Araştırma Şirketi'nin yaptığı çalışmanın sonuçları şu şekilde:

AK Parti: yüzde 49,1
CHP: yüzde 26,2,
MHP: yüzde 12,8
HDP: yüzde 7,8
Diğer: yüzde 4,1

Elde edilen sonuçları yorumlayan OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, seçimde bilinmeyen ve en çok tartışılan konunun "HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği" olduğunun altını çizerken, şunları söyledi:

"Elde edilen sonuçlara göre, BDP/HDP'nin barajı aşamayacağı gözüküyor. HDP EşbaşkanıSelahattin Demirtaş bazı çevreler tarafından barış havarisi olarak gösterilse de seçmenin,Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile genel seçimler arasındaki oy tavrında bariz bir değişiklik var. 6-7 Ekim'de gerçekleşen ve ölümlerle sonuçlanan Kobani olaylarındaki vahşice cinayetlerin, Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine işlenmiş olması Demirtaş'a puan kaybettirdi. Dağdaki terörist ve şehirdeki terörist arasında fark görmeyen vatandaş, oy tavrında değişiklik yapınca, çalışmalarımıza göre, HDP'nin barajı aşamayacağı tahmin ediliyor."