Son anketten Erdoğan çıktı

Son anketten Erdoğan çıktı

ANAR Genel Müdürü Uslu "Seçim seçmenin kafasında bitti" dedi.

'Seçim seçmenin kafasında bitti' diyen ANAR Genel Müdürü Uslu, cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarını değerlendirdi: Bütün araştırmalarda Başbakan'ın oyu yüzde 55-56 bandında.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. İlk oylar bugün gümrük kapılarında kullanılmaya başlanırken ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu'dan çarpıcı analizler geldi.

İşte Uslu'nun açıklamaları:

SEÇİM KAFALARDA BİTTİ

İnsanların kafasında seçim bitmiş görünüyor. Bizimki de dahil neredeyse bütün araştırmalara göre, Başbakan'ın oyu yüzde 54-56 aralığında. İlk turda seçimi kazanacak. Ekmeleddin İhsanoğlu'na 37-38 civarında, Selahattin Demirtaş'a ise yüzde 7-8 oy çıkıyor. Kalan kısa sürede bu makasın kapanması söz konusu değil.  

'KARARSIZLARIN ORANI DÜŞTÜ' 

Kararsız seçmenin oranı yüzde 10'lara kadar düştü. n Başbakan, "Seçilmiş cumhurbaşkanıyla sinerji yaratacağız" diyor. Bu durumda genel seçimde AK Parti'ye destek artabilir. 

'Muhalefetin tüm hesabı 2015 için'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan kazansa da, muhalefette herhangi bir problem yaşanmayacak. Çünkü muhalefet partileri kendi içlerindeki muhalefeti ikna etti. CHP ve MHP bunu da kendi tabanına şu mesajı vererek çözmüş olabilir: Zaten kazanamayacaktık ama biz bu koalisyonu 2015'teki genel seçimler için kuruyoruz. Önemli olan 'koalisyon provası' yapmak.

'Gurbette başbakan avantajlı' 

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sandığa gitme oranları bugüne kadar hep düşük oldu. Oysa 3 milyona yakın seçmen var. Bu kez ilk defa bulundukları ülkelerde de oy kullanabilecekler. 3 milyonluk seçmen kitlesi, yüzde 2-3 oranında bir etkiye sahip. n İlk bakışta, yurt dışı oylar açısından Erdoğan avantajlı görünüyor. Çünkü genel seçimde AK Parti'nin yurt içindeki oy oranı yüzde 50 iken, yurt dışından gelen vatandaşların kullandıkları oylarda oran yüzde 60'ı buldu.