Sony'den sürpriz PlayStation kararı

Sony'den sürpriz PlayStation kararı

Sony'nin PlayStation Mobile platformu 30 Eylül'de kapanıyor.

Sony, Android telefon kullananların PlayStation oyunlarını oynayabilme imkanı veren platformu PlayStation Mobile'ı kapatma kararı aldı.

Sony, yaklaşık üç yılın ardından PlayStation Mobile platformunu kapama kararı aldı. Android Lollipop ortaya çıkarken Android desteğinin askıya alındığı düşünülürse, bu durumun büyük bir sürpriz olmadığı söylenebilir.

PlayStation Mobile, klasik oyunlar ve indie yayınlar, PS Vita taşınabilirler ve bazı "PlayStation Certified" Android ürünler için bir merkez olarak çalışmaktaydı. Buradaki amaç, yeni bir konsol almayacak olan oyuncuları hedeflemekti.

Elektronik devinin yaptığı açıklamaya göre, 15 Temmuz 2015 tarihinin ardından yeni içerik yayımları yapılmayacak ve 10 Eylül tarihinden sonra uygulama içi satın alımlar kapatılacak. Eylül ayının sonunda ise, PlayStation Mobile for Android'in sonu gelecek.

Sony, bu kapama kararı için bir sebep bildirmezken, en büyük etkenin platform üzerinde yeterince oyuncunun bulunmaması olduğu söylenebilir. Bu arada firma, yıllar boyunca platformu kullanan üyelerine ve geliştiricilere de teşekkür etmeyi unutmuyor.