Sorgun’da Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı

Sorgun’da Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

- Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

Sorgun Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen programa Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Arslan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Nadir Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Gözübüyük, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı.

Program Sorgun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Nadir Koçak yaptığı sunumla başladı. Koçak, uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesi noktasında herkese önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “2012 yılında eroin yakalamada Türkiye dünya birincisi oldu. Daha önce İran eroin yakalamada birinci iken, Türkiye 2012 yılında 16 ton eroin yakaladı. Yine 2012 yılında 150 ton esrar ele geçirilirken, 2013 yılında 170 ton esrar ele geçirildi. Uyuşturucu konusunda gerek aile içi eğitimler, gerek okullardaki eğitimler, gerekse yerel medya, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz” dedi.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ise, Sorgun Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda 35 metruk binanın ıslahının yapıldığını belirterek “Son 4 yıl içerisinde ilçemizde uyuşturucu ile büyük bir mücadele veriliyor. 2010 yılında 7 olayda 14 kişi mahkemeye sevk edilirken, 2011 yılında 4 olayda 10 kişi, 2012 yılında 19 olayda 34 kişi. 2013 yılında 15 olayda 34 kişi mahkemeye sevk edildi. Bunların 13 kişi tutuklanırken, 21 kişi serbest kaldı. 2014 yılında ise 18 olayda toplam 38 kişi mahkemeye sevk edildi. Bunların 2’si tutuklandı, 37 kişi ise serbest kaldı” diye konuştu.

Uyuturcuyla mücadele konusunda Sorgun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 3 ay içerisinde çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Kaymakam Arslantaş,” Hepimizin bildiği gibi madde bağımlısı çocuklar artık gruplar halinde bu işi yapıyorlar. Bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Madde bağımlısı çocukların çeteleşmeye kadar işi götürdükleri ve zaman zaman kavgalar çıkardıklarını da biliyoruz. Polisimiz bu yerlere baskınlar düzenliyor, en az iki ekiple müdahale ediyor. Nihayetinde bunlar bu bölgenin çocukları. Başka bir yerlere gönderemezsiniz. Bunun için başka önlemlerin de alınması gerekiyor. Bu toplantıyı da bu amaçla düzenledik” dedi.

Arslantaş, toplantıda son zamanlarda ülke genelinde yaşanan bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerin neden olduğu ölümler ve etkin önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

SORGUN’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI

SORGUN’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI

SORGUN’DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI