Şortlu öğrenci krizi !

Şortlu öğrenci krizi !
Güncelleme:

Okul müdürünün talimatıyla şortlu kız öğrenciler okul gezisine götürülmedi.

Pendik Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu’nun gezisinde ‘şort krizi’ yaşandı. Öğrenci velilerinin iddiasına göre duyurusu önceden yapılan okul gezisine şortlu kız öğrenciler götürülmedi.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre Pendik’teki Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu’nda yıl sonu münasebetiyle okulun 5,6,7 ve 8′inci sınıf öğrencileri için Eyüp’te bulunan Vialand Eğlence Merkezi’ne gezi düzenlendi. Planlaması günler öncesinden yapılan gezi için öğrencileri sabah saatlerinde okul bahçesinde toplandı.

OKUL HOPARLÖRÜNDEN ANONS YAPILDI

Otobüse binmeye hazırlanan öğrenciler okul müdürü Cemal Kapan’ın talimatıyla okul hoparlöründen yapılan anonsla adeta şok oldu. Öğrenci velilerinin iddiasına göre hoparlörlerden “Şortlu öğrenciler otobüse alınmayacaktır. Gidip üzerinize bir şey giyerseniz geziye katıyabilirsiniz” duyurusu yapıldı.

Anons karşısında şoke olan veliler duruma tepki gösterdi. Okul müdürüyle görüşmeyi ‘başaramayan’ velilerin bir kısmı çocuklarını alıp geri döndü bazıları ise evlerine gidip çocuklarına kıyafet getirdi.

“KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN”

Geziye gitmeye hazırlanan ve okula şortla gelen öğrencilerin büyük kısmının kız olduğunu belirten veliler “Kız öğrenciler için bu şartı alel acele getirdiler. Bize bir açıklama bile yapmadılar. 10 yaşındaki kızların şortlu gezmesi bir okul müdürünü neden rahatsız etti acaba.” diye duruma tepki gösterdiler.

“ZORLA CUMA NAMAZINA GÖTÜRÜYOR”

Bir başka öğrenci velisi ise okul müdürü Cemal Kapan’ın cuma günleri erkek öğrencileri topluca cuma namazına götürdüğünü savundu. İddialarla ilgili görüşmek istediğimiz okul müdürü Cemal Kapan ise sorularımızı yanıtsız bıraktı.