Soygunun arkasından dram çıktı !

Soygunun arkasından dram çıktı !

Banka şubesinde, oyuncak tabancayla soyguna karışan zanlının süreçteki dramı ortaya çıktı.

Banka şubesinde, güvenlik görevlisini oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdikten 26 bin 700 TL parayı alıp kaçan Ü.N.'nin (Ünal Nigiz), yakalanmasıyla soyguna götüren süreçteki dramı da ortaya çıktı.

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki hurda fabrikasında çalışan Ü.N.'nin, doğuştan rahatsızlığı bulunan oğlunun tedavi giderleri için hem bankalara hem de çevresine borçlandığı, vadesi gelen borcu için tefecinin kendisini sıkıştırması üzerine de, bir gün izin isteyip, oğlunun oyuncak tabancasıyla soygunu gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ü.N.'nin, kamralara da saniye saniye yansıyan soygunun hemen ardından, borçlarını ödeyip işyerine gittiği öğrenildi.

Geçen 6 Mart Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki banka şubesinde meydana gelen olayda, içeriye giren kimliği belirsiz soyguncu, oyuncak tabancayla etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisi N.N.'nin belindeki tabancayı aldıktan sonra 26 bin 700 TL parayı gaspederek kaçtı. Kırmızı renkli eldiven kullanan soyguncunun yakalanması için harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevdeki yaklaşık 450 işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Polis, ilk olarak, aracın çöl grisi renginde Fiat Linea marka otomobil olduğunu belirledi. İzmir'de bu modeldeki yaklaşık 400 aracın tümünü tek tek belirleyen polis, bunlardan Çay Mahallesi semtinde oturan iki çocuk annesi S.O.'ya ulaştı. S.O.'nun verdiği bilgilerler doğrultusunda, birlikte yaşadığı 27 yaşındaki Ü.N., gözaltına alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ, HİKAYESİ AĞLATTI

Polisteki ifadisinde suçunu itiraf eden ve yakalanmadan önce zaman zaman teslim olmayı düşündüğünü söyleyen Ü.N.'yi, soyguna götüren süreç de ortaya çıktı. Eşi askerde görev şehiti olan S.O. ile maaşı kesilmesin diye resmi nikahsız olarak yaşayan Ü.N.'nin, 2009 yılında dünyaya gelen oğullarının damağında rahatsızlık olduğu ortaya çıktı. Oğlunun tedavisi için defalarca ameliyat yaptıran Ü.N., hastane giderlerini karşılamak için de önce bankalardan kredi çekti. Borçlarını ödeyememesi üzerine kredi çekemez duruma gelen Ü.N.'nin, üç ay sonra 17 bin TL olarak ödemek şartıyla tefeciden 10 bin TL borç aldığı öğrenildi.

Borcun vadesi geldiği için tefeci tarafından sıkıştırılan Ü.N.'nin, 17 bankaya yaptığı kredi başvurusunun da geri çevrilmesi üzenine baskıya daha fazla dayanamayıp soygun yapmaya karar verdiği saptandı. İlk olarak Bornova ilçesindeki banka şubesine giden, ancak mesai saatinin bitmesinden dolayı içeriye giremeyen Ü.N.'nin, bir gün sonra başka bir banka şubesine giderek soygunu gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Oğlunun tedavi giderlerinden dolayı soygunu gerçekleştiren Ü.N.'nin, olayda kullandığı otomobili ise, evinin altındaki kapalı garaja gizledikten sonra ilk olara borçlarını ödediği, ardından da ayda 790 TL maaşla çalıştığı hurda fabrikasındaki işine gittiği belirlendi. Ü.N.'nin maaşında borçlardan dolayı haciz bulunan, birlikte yaşadığı S.O.'ya ise, bir arkadaşından borç aldığını söylediği öğrenildi.

SOYGUN ANLARI KAMERADA

Bu arada olayın ardından, suçta kullandığı biri oyuncak iki tabanca ile giysilerini çöp kutusuna atan Ü.N.'nin soygun anlarının görüntüleri de ortaya çıktı. Ü.N.'nin, bir gün önce kapısından giremediği banka şubesine gitmesi, ardından soygun yaptığı banka şubesine girmesi ve elindeki tabancalarla yaşattığı anlar ise, saniye saniye karemelarda yer aldı. İfadesinde sık sık pişman olduğunu dile getiren Ü.N., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.