Sözün bittiği yer...

Sözün bittiği yer...

Bursa'da 8 yaşındaki kızını kaybeden anne, kızını kaybettiği yere yatarak ağladı.

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde önceki gün 8 yaşındaki kızı Doğa Bozacılar’ı evinin önünde servis minibüsünün çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yitiren anne Canan Bozacılar’ın feryadı yürekleri dağladı. Kızının kan izlerinin bulunduğu yola yatarak gözyaşı döken Canan Bozacılar, taziye için eve gelen Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’a sarılarak, dakikalarca ağladı. Bozacılar, "Bu nasıl servistir? Bütün servis şoförlerine eğitim verilmesi lazım. Ben yandım başka insanlar yanmasın" dedi.

Mudanya Güzelyalı Mahallesi’nde önceki gün Güzelyalı Cafer Yener İlk Okulu ikinci sınıf öğrencisi Doğa Bozacılar, Çetin Özcan yönetimindeki 16 S 9322 plakalı servis minibüsüne binerek evinin önüne geldi. 

İndikten sonra servis aracın önünden geçmek isteyen küçük kıza, aniden hareket eden minibüs çarparak ağır yaraladı. İlk müdahalesi, çağırılan 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde yapılan Doğa, ambulansıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Doğa yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Talihsiz Doğa dün son yolculuğuna uğurlandı.  

27200044.jpg

Seyyar satıcılık yapan eşi Davut Bozacılar’ı 6 ay önce pankreas kanseri sonucu kaybeden ve pazarda çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan anne Canan Bozacılar’ın tek çocuğunu yitirmenin verdiği acısı dinmiyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Canan Bozacılar’ın kiracı olarak oturduğu evinebugün taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Türkyılmaz’a sarılarak dakikalarca ağlayan Bozacılar’ın feryadı yürekleri dağlarken, Türkyılmaz ise acılı anneye sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Canan Bozacılar, kızını ezen servis minibüsü şoförüne sitem ederek, daha önce servis şoförünü defalarca uyardığını söyledi.

27200043.jpg

Bozacılar, "Benim kızım çok akıllı bir çocuktu. Okuldan eve, evden okula giderdi. Daha önce kendisini eve getiren servis şoförünü defalarca uyardım. Ben kızımı servise ilk verdiğimde bu serviste servis annesi vardı. Ancak kızımı getirdiklerinde araçta servis annesi yoktu. Bütün servis şoförlerine eğitim verilmesi lazım. Ben yandım başka insanlar yanmasın" dedi.

BELEDİYE SERVİS MİNİBÜSLERİNİ DENETLEYECEK

Annenin acısını paylaşan Türkyılmaz ise bundan sonra okul servislerine uygulanan denetimin daha sık yapılacağını söyledi. Canan Bozacıları dinlerken gözyaşlarına zor hakim olan Türyılmaz, "Yaşanan acının tarifi yok. Demek ki servis şoförlerinin kapsamlı bir eğitimden geçmesi lazım. Servislerdeki denetim artması lazım. Bunları daha güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bu acıyı bir daha kimsenin yaşmasını istemiyoruz. Bu servisler Milli Eğitim Müdürlüğünün anlaşma yaptığı okullara bağlı olarak çalışıyorlar. Biz belediye olarak daha önce Eğitim Vadisi projesi hazırlamıştık. Bu olaydan sonra bu projenin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Eğitim Vadisi projesini tez zamanda hayata geçirerek, öğrencilerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim yapmalarını sağlayacağız" dedi.

KIZININ ÖLDÜĞÜ YOLDA YERE YATTI

Acılı anne Canan Bozacılar, evinden çıkarak kızının öldüğü yeri de gösterdi. Kızının kan izlerinin hala silinmediği asfalta yatan anne, "Kızım işte burada öldü. Kızımın kan izleri hala yerde. Ben bu acıyı nasıl unuturum" dedi. Yaşanan kazanın ardından 8 yaşındaki Doğa’dan geriye yatak odası ve annesiyle birlikte çektiği hatıra fotoğrafları kaldı. Genç kızın en çok sevdiği oyuncak ayısı yatak odasında baş köşeye konulurken, Doğa’nın ayakkabıları ise evin önüne konuldu.

Bu arada, minik Doğa’nın ölümüne neden olan servis şoförü Çetin Özcan’ın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.