Spil dağında kar keyfi

Spil dağında kar keyfi

Yılbaşından bu yana ağır kış koşullarının hakim olduğu Ege Bölgesi'nde, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Spil Dağı Milli Parkı karın keyfini çıkarmak isteyenlerle doldu

MANİSA (AA) - Yılbaşından bu yana uzun yıllar ortalamasının altında hava sıcaklıkları ile kar yağışıyla mücadele edilen Ege Bölgesi'nde, hava sıcaklıklarının normale dönmesiyle Manisa'da bulunan Spil Dağı Milli Parkı ziyaretçi akınına uğradı. 

Doğal zenginlikleriyle her mevsim başka güzellikler sunan Spil Dağı Milli Parkı, yaklaşık 10 gün boyunca ağır kış koşullarıyla mücadele eden Ege illerinde yaşayanlar için karın tadının çıkarıldığı önemli bir merkez haline geldi. 

Kar kalınlığının son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktığı Spil Dağı Milli Parkı, Manisa'nın yanı sıra İzmir, Aydın, ve Denizli'den bireysel olarak ya da düzenlenen turlarla gelen çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. 

Milli parka gelen ziyaretçiler, kent yaşam koşullarını ağırlaştıran karı, bu kez eğlence olarak yaşadı. Çoluk çocuk karın keyfini yaşayan ziyaretçiler, hem piknik yaptı hem kar topu oynadı hem de kızaklarla kayarak eğlendi. 

-Ziyaretçilere yılkı atları eşlik etti 

Spil Dağı Milli Parkı'nın önemli doğal varlıkları arasında yer alan yılkı atları da ziyaretçileri yalnız bırakmadı. Yabani olarak milli park sınırlarında sürüler halinde yaşamlarını sürdüren atların, zaman zaman milli park içindeki yolda otomobillerin önünde yaptığı koşu, ziyaretçilere ayrı bir heyecan yaşattı.