Spor yapmayan çocuk kalmayacak

Spor yapmayan çocuk kalmayacak

Farklı branşlardaki takımları ile başarıdan başarıya koşan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü bir yandan da geleceğin sporcularını yetiştirmek için Antalya’nın tüm ilçelerinde spor okulu açıyor.

Futbol, basketbol, masa tenisi, ampute futbol, voleybol, güreş, atletizm, okçuluk, golf, tekerlekli sandalye basketbol, yüzme ve  tenis branşlarında devam eden kurslara bu yıl badminton, tekvando ve karate de eklenecek. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı ile kurulan ASAT Gençlik ve Spor Kulübü farklı branşlarda kısa sürede elde ettiği başarılar ile göz dolduruyor. Özellikle ampute Futbol ve Voleybol takımları ile tekerlekli sandalye basketbol takımının başarıları, fırsat verilince engellerin aşılabileceğini gösterdi.

GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR

Bir yandan farklı liglerde başarıdan başarıya koşan ASAT Gençlik ve Spor Kulübü diğer yandan da geleceğin sporcularını yetiştiriyor. Futbol, basketbol, masatenisi, ampute futbol voleybol, güreş, atletizm, okçuluk, golf, tekerlekli sandalye basketbol, yüzme ve  tenis branşlarında açılan kurslarda yüzlerce öğrenci eğitim alıyor. Antalya’nın tüm ilçelerinde açılacak olan kurslar bu yıl yeni branşlarla devam edecek.

TÜM ÇOCUKLARA SPOR İMKANI TANINACAK

ASAT Gençlik ve Spor Kulübü Genel Koordinatör Necati Yıldırım, bu yıl badminton, tekvando ve karate branşlarında da kurslar açacaklarını söyledi. Amaçlarının Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm Antalya’da çocuklara spor imkanı sağlamak olduğunu söyleyen Yıldırım, “Basketbol kursları temelleri atılan spor okulları şu an 850 sporcuya ulaştı. 19 ilçeye yaymayı düşündüğümüz okulların en önemli hedeflerinden biri ise arasında Antalya’dan milli takımlara ve üst yapılara oyuncu kazandırmak” dedi.

EKİBİMİZ ÇOK TECRÜBELİ

Çok tecrübeli bir ekip ile çalıştıklarını aktaran Necati Yıldırım, “Basketbol koordinatörümüz Hilal Ertunalı 10 yaşında Bursa DSİ Nilüferspor’da başlayan basketbol yaşantısını profesyonel olarak Fenerbahçe Spor Kulübünde devam ettirmiştir. Daha sonra milli takımlarda görev alarak 1998 yılında kariyerini noktalamıştır. Sonrasında öğretmen, antrenör ve basketbol koordinatörü olarak kariyerine devam etmiştir. Oğlu Onuralp Bitim de Milli Takım ve Efes Spor Kulübü’nde basketbol oynayarak geleceğin basketbol yıldızlarının en büyük adaylarından biri olarak gösterilmektedir. Hilal Ertunalı basketbolun her kademesinden geçerek tecrübelerini şimdiki basketbol antrenör ve sporcu adaylarına aktarmaya devam etmektedir” diye konuştu. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Gençlik ve Spor Kulübü bünyesine Temmuz ayında dahil olan Alt Yapı Sorumlusu Murat Hisarkaya’nın da çok tecrübeli bir isim olduğunu söyleyen Yıldırım ‘Yıldız takımda Tofaş bünyesine dahil olan ve bu kulübün sporcusu olarak A takımda 9 sezon oynamıştır. Daha sonra 2004-2008 yılları arasında sporcu bursu ile Amerika da kolej liginde ülkemizi temsil etmiştir. Farkı kulüpler ve kategorilerde son 5 yıldır antrenörlük yapmış olan Murat Hisarkaya, alt yapı milli takımlarda görev almaktadır. 27-30 Kasım da Bursa’da düzenlenecek U16 kampına ve Aralık ayında Romanya’da düzenlenecek U 15 uluslararası basketbol turnuvasında da görev alacaktır diye konuştu. 

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü “Böylesine tecrübeli bir kadroya sahip olan kulübümüz takımlar bazında ve spor okulları olarak 11 kişilik antrenör kadrosuyla yoluna devam etmektedir. Kız takımlarında 4 takım erkek takımlarında ise bütün kategorilerde faaliyet göstermektedir. Şu an U13 Kız Takımı namağlup maçlarına devam etmektedir. Aynı başarıların diğer branşlarda da göstereceğimize inanıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.”