Sporcular, İsrail Elçilik Konutunu Topa Tuttu

Sporcular, İsrail Elçilik Konutunu Topa Tuttu

- İSRAİL'in Filistin'e başlattığı kara harekatını protesto etmek amacıyla toplanan Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği ile Sportif Eğitim Uzmanları Derneği üyeleri, İsrail Büyükelçilik Konutuna top atarak yapılan saldırıları protesto...

- İSRAİL'in Filistin'e başlattığı kara harekatını protesto etmek amacıyla toplanan Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği ile Sportif Eğitim Uzmanları Derneği üyeleri, İsrail Büyükelçilik Konutuna top atarak yapılan saldırıları protesto etti.

İsrail Büyükelçiği Konutu önünde akşam saatlerinde toplanan bir grup amatör sporcu, İsrail'in Gazze'ye yönelik havadan, karadan ve denizden yürüttüğü saldırıyı konuta top fırlatarak protesto etti. Emniyet güçlerinin aldığı güvenlik önlemleri neticesinde konuta 50 metre uzaklıkta toplanan sporcular, "Gazze işgal altındayken, Gazze kan ağlarken, Gazze tüketilirken, susamayacaklarını" belirttiler.

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt yaptığı basın açıklamasında; "Gün Gazze için birlik olma vaktidir. Biz sustukça, Gazze ağlıyor, biz sustukça, haydut devlet İsrail cesaretleniyor, arsızca kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor. Artık susmayacağız, susanları da uyaracağız" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri topları elçilik konutuna doğru fırlatan sporcular daha sonra olaysız bir şekilde konut önünden ayrıldı. Topları daha sonra sivil polisler topladı.

FOTOĞRAFLI