Star ''Davutoğlu'' için özür diledi !

Star ''Davutoğlu'' için özür diledi !

AK Parti'ye yakın Star gazetesi, Sare Davutoğlu ile ilgili verdiği bir haber için özür diledi..

Star Gazetesi Sare Davutoğlu'nun 2 Ekim'de New York'ta otizm konusunda yaptığı açıklamalarını maksadı aşan derecede abartalı verdiği için özür mesajı yayımladı. Sonrasında ise yapılan haberi değiştirerek yayımladı.

SARE DAVUTOĞLU OTİZM PANELİNDE KONUŞMUŞTU

Sare Davutoğlu  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un eşi Ban Soon-Taek ile birlikte New York’ta düzenlenen otizm toplantısında bir konuşma yapmıştı.

Konuşmada Türkiye'nin otizm konusunda ki adımlarına değinen Davutoğlu, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının çok iyi organize olarak örnek çalışmalara imza attığını belirtti fakat, alınması gereken uzun bir yol olduğuna da vurgu yapmıştı.

DAVUTOĞLU'NUN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Otizm Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu eski Sözcüsü Sedef Erken Twitter'dan Sare Davutoğlu'nun açıklamalarını eleştirmişti.

Erken Twitter'dan yaptığı açıklamayla Sare Davutoğlu'nun yalan söylediğini ve Davutoğlu hakkında dava açacağını belirtmişti ve Türkiye'nin otizm konusunda AİHM'de davası olduğunu hatırlatmıştı. Erken''in açıklamaları özetle şöyleydi:

"Utanın utanın biraz, bunları söylemeye yüzünüz mü var sizin? Sare Davutoğlu başka gezegende mi yaşıyor? Bu ne rezalet. Demek hayatlarında otizmli çocukların bakım evlerini falan gezmemişler, evlerde hapis otizmliden, açtığımız davalardan bihaberler, yuh olsun. İşte bu yüzden bu konuda hiç bir şey yapmayan iki soru önergesi verip kenara çekilen kimseye oy moy yok kardeşim, bize sahip çıkın, yeter. Sare Davutoğlu bize bir iyilik yaptı aslında, ben şimdi onu dava edeceğim o zaman, bu yalan beyanları yüzünden... Beni her gün arayan sayısız anne, okula almıyorlar, sosyal alanda kabul etmiyorlar, eğitim masraflarından iflas ettim diyenler yalan o zaman."