Stres, Ceo’ların Da Düşmanı

Stres, Ceo’ların Da Düşmanı

Bedensel ve ruhsal arınma koçu Alman Otto Bauer, aynı zamanda 35 yılını dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışarak geçiren eski bir CEO.

Bedensel ve ruhsal arınma koçu Alman Otto Bauer, aynı zamanda 35 yılını dünyanın çeşitli ülkelerinde çalışarak geçiren eski bir CEO. Hedefi ise bir dönem kendisinin de yaşadığı gibi stresle mücadele eden yöneticilere yol göstermek. Yaptığı araştırmalarda dünya genelindeki CEO'ların 45-50 yaşlarında hayatlarını kaybettiğini tespit eden Bauer, günümüz koşullarında sağlıklı bir yöneticinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen "Yönetici Sağlığı: Yaşam ve Denge" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye Festo Şirketi Kurucusu ve Eski CEO'su Otto Bauer, İzmirli yöneticileri bilgilendirdi. İstanbul'da hizmete açtığı Fasting Academy ile yöneticilerin yanı sıra çocuklu çalışan annelere hatta iş yaşamına yeni adım atan gençlere beden ve ruh sağlıklarını tehlikeye sokmadan nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan Bauer, "35 yıl boyunca Güney Amerika, Asya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalıştım. Kısa kesintilerle yedi sene boyunca Hindistan'da yaşayarak Hint felsefesi ve meditasyon hakkında bilgi sahibi oldum. Hindistan'ın ardından Almanya ve son olarak Türkiye'ye yerleşerek uzun yıllar üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundum. Bu süre zarfından ben de yoğun strese maruz kalarak duyma problemi ile mücadele ettim. Ancak daha sonra Hindistan'da öğrendiğim bilgilerden yola çıkarak bedensel ve ruhsal arınmaya önce kendi bedenimden başladım. Böylece iş yaşamımda çok daha başarılı olduğumu ve çalışanlarımla ilişkilerimin çok daha yolunda gittiğini gözlemledim" dedi.

"İKİ CEP TELEFONU, İKİ ASİSTAN VE İKİ BİLGİSAYARLA YAŞAMAK DOĞRU DEĞİL"

Bedensel ve ruhsal arınma anlamına gelen Fasting Academy'i kurarak stres altındaki yöneticilerin ve çalışanların yaşam stillerini nasıl değiştirmesi gerektiğini sekiz gün boyunca süren kamplarda anlatan Otto Bauer, "Bir insan CEO'da olsa öncelikle kendisi ve ailesi için ne kadar zaman harcadığını, hobisi ile ne kadar vakit geçirdiğini iyi bilmeli. Ancak bunlara yeteri kadar zaman harcamıyorsa yaşam stilini baştan aşağı ele almalı. Herkes için hizmet ederken kendin için neler yaptığını bir düşünmelisin. Dünyada sert ve yaklaşılmaz CEO dönemi bitti. Artık hümanist ve kişisel kontrole sahip CEO modeli mevcut. Kişisel kontrole sahip kişilerde takım lideri olmak çok daha kolaylaşıyor. Ekibinizin de sizin arkanızdan geldiğini görebiliyorsunuz. Ayrıca iki cep telefonu, iki asistan ve iki bilgisayarla yaşamak da çok doğru değil. Teknolojiyi daha az kullanarak daha basit bir yaşam benimsenmeli" diye konuştu.

"PEK ÇOK CEO MEDİTASYON YAPIYOR"

Otto Bauer sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya geneline baktığınızda CEO'ların 45-50 yaşlarında hayatlarını kaybettiğini gözlemleyebilirsiniz. Avrupa'daki CEO'lar artık daha temkinli. Pek çoğu meditasyon eğitimlerine katılıyor. Türkiye henüz başlangıç aşamasında. Ben de sekiz gün süren kamp boyunca katılımcılara yoğun meditasyon yaptırıyorum ve onları doğru beslenme konusunda özel bir diyet yardımıyla bilgilendiriyorum. Stresle mücadelede önemli bir adım atmış olan kişiler böylece iş yaşamının yarattığı çeşitli hastalıklardan da korunmuş oluyor."